Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
mutsje
Berichten: 617
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor mutsje » di 09 jul 2019, 21:55

mooi brood Frans!
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6219
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » di 09 jul 2019, 21:58

Ja mooi!
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6680
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » di 09 jul 2019, 22:59

Dank!

Het was laat op de avond en ik wilde voortmaken al meende ik dat het deeg te weinig was gerezen. In de oven kwam het ook niet echt omhoog dus achteraf viel het me goed mee.
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6680
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » ma 15 jul 2019, 12:32

Nu geheel met zonder kneden gedaan. Gister voor het slapen gaan deeg gemengd, meteen in vorm gelegd, om 04:00 zag ik dat het reeds gerezen was, oven aangezet met brood er al in, na een uur eruit gehaald, oven uitgezet en weer verder geslapen.
E751717B-2AE0-4ED4-8AC0-29E1C84531E4.jpeg
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

cremalover
Berichten: 4322
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » ma 15 jul 2019, 17:19

Nu geheel met zonder kneden gedaan. Gister voor het slapen gaan deeg gemengd, meteen in vorm gelegd, om 04:00 zag ik dat het reeds gerezen was, oven aangezet met brood er al in, na een uur eruit gehaald, oven uitgezet en weer verder geslapen.

E751717B-2AE0-4ED4-8AC0-29E1C84531E4.jpeg
Goeie aanpak.Van "kein geloel maar foesballe ".
Nog ff en je breekt weer koffiebonen met de achterkant van je mes en dan is de cirkel rond.Gaat goed komen. :D
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6219
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » wo 31 jul 2019, 08:21

If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6680
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » wo 31 jul 2019, 10:37

Interessant!
Perhaps most interestingly, however, almost all the microbes found in the starters themselves were either also found on the bakers’ hands or found in the flour. Only 31 out of more than 350 were not, suggesting that the common idea that starter microbes are wild and drift in on the air is less likely than that the microbes already in flour and on bakers’ hands are what’s making bread rise. Still, Madden notes, it’s hard to establish causality with the current data. Which way the microbes are flowing, from the hands to the starter or in the reverse direction, isn’t clear.
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

cremalover
Berichten: 4322
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » wo 31 jul 2019, 14:42

Nu geheel met zonder kneden gedaan. Gister voor het slapen gaan deeg gemengd, meteen in vorm gelegd, om 04:00 zag ik dat het reeds gerezen was, oven aangezet met brood er al in, na een uur eruit gehaald, oven uitgezet en weer verder geslapen.

E751717B-2AE0-4ED4-8AC0-29E1C84531E4.jpeg
Briljant.Doet de vraag rijzen waar kan dit eindigen?
Is mengen nog wel nodig?Zo ja hoe lang?

Ziet er uit als volkoren rogge.
Werkt dit ook met pure bloem van tarwe?
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
DeepnGroond
Berichten: 85
Lid geworden op: do 13 sep 2018, 18:14

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor DeepnGroond » wo 31 jul 2019, 22:05


Het boek en website van Vanessa Kimbell, Yhe Sourdough School (https://www.sourdough.co.uk/) biedt ook veel informatie en.inspiratie op dit vlak.

cremalover
Berichten: 4322
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » zo 18 aug 2019, 09:03

Tostibrood.
IMG_0308 (1).JPG
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

cron