Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6216
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » za 24 aug 2019, 19:09

Rogge en tarwe, half volkoren? Wat zit er nou in?

Roggemeel
Roggebloem
Tarwemeel
TarweBloem

?


Ziet er wel heerlijk uit!
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

cremalover
Berichten: 4321
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » za 24 aug 2019, 19:20

185 gr zelfgemslen rogge
185 gr zelfgemalen tarwe
380 gram 550 tarwebloem
480 gr water
115 gr roggestarter
115 gr tarwestarter
15 gram zout
1.5 eetlepel goeie olijfolie
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

cremalover
Berichten: 4321
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » ma 23 sep 2019, 07:57

Roggenbroodje.
IMG_20190923_075101.jpg
IMG_20190923_075048.jpg
IMG_20190923_080417.jpg
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6672
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » ma 23 sep 2019, 09:00

Super! Ik heb altijd een flink aantal roggen in het brood.
roggen1.jpeg
roggen23.jpeg
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6216
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » ma 23 sep 2019, 09:07

Mooi!
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

mutsje
Berichten: 617
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor mutsje » ma 23 sep 2019, 22:48

De kinderen vinden het zelf gebakken brood soms niks meer. Dus gingen we eens gek doen :) hele doos met kleurstoffen gekocht en nu maken we af en toe een gekleurd broodje. Ziet er niet uit maar smaakt het zelfde.
Bijlagen
roodbrood.jpg
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6216
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » ma 23 sep 2019, 23:17



Komt iets in mij op wat je niet hoeft te doen natuurlijk maar lijkt mij wel gaaf:
Als je 2 of 3 degen maakt met elk een andere kleur en daarna inelkaar draaien voordat je laat rijzen....wordt gaaf dan denk ik
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

cremalover
Berichten: 4321
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » do 26 sep 2019, 15:38

brood
IMG_20190926_145816.jpg
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6672
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 26 sep 2019, 15:51

Top
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

mutsje
Berichten: 617
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor mutsje » do 26 sep 2019, 18:28

Afbeelding

Komt iets in mij op wat je niet hoeft te doen natuurlijk maar lijkt mij wel gaaf:
Als je 2 of 3 degen maakt met elk een andere kleur en daarna inelkaar draaien voordat je laat rijzen....wordt gaaf dan denk ik
Rastabrood staat nog op agenda om te gaan maken ja :) Ga ik denk ik 1600 gr deeg maken (2 broden) zodat ik alles beter kan scheiden.
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten

cron