Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
cremalover
Berichten: 4199
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » zo 01 dec 2019, 20:32

IMG_20191201_150158 (1).jpg
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

cremalover
Berichten: 4199
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » zo 01 dec 2019, 20:33

Het kruim.

Afbeelding
Ik had dat vroeger ook altijd.
Goed plat maken na eerste rijs en je hebt er geen last meer van.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6083
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » zo 01 dec 2019, 21:23

Grote gaten in je kruim. Het is iets waar veel bakkers naar streven.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6470
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » zo 01 dec 2019, 22:42

Prachtig
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

cremalover
Berichten: 4199
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » ma 02 dec 2019, 11:07

Afbeelding Grote gaten in je kruim. Het is iets waar veel bakkers naar streven. Afbeelding
Ok.
Ik ben er geen liefhebber van.Heb dan altijd dat honing of jam op mijn broek ligt. :D
Voor een commerciele bakker is het trouwens te begrijpen.
Waar lucht is ,is geen deeg.
Lucht verkopen is natuurlijk lucratief.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6083
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » ma 02 dec 2019, 11:42

Dat klopt niet. Het brood wordt groter en luchtiger maar het gewicht blijft hetzelfde als het brood zonder luchtig kruim.
Snap je wel! Als je zo'n boterham in het broodrooster hebt gehad en je smeert er wat roomboter druppelt het op je trui!

Maar ach, de bakkerijen die ik ken hier in de buurt hebben toch alleen maar luchtig gistbrood. Zit geen bite in.

If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
Dirk Jan
Berichten: 160
Lid geworden op: zo 01 dec 2013, 16:04
Locatie: Borger

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Dirk Jan » di 03 dec 2019, 09:25

Nieuwe starter aangemaakt met volkoren roggemeel.
Resultaat na een nacht!
Afbeelding
Nu rustig doorgaan.
Machine keuken: QuickMill Aquaviva en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer. Kantoor: Jura Ena Micro 1

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6083
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » di 03 dec 2019, 09:29

Lijkt op 2 soorten meel?

Eerste 3 dagen niks doen. Water en meel goed roeren en afgedekt laten staan.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
Dirk Jan
Berichten: 160
Lid geworden op: zo 01 dec 2013, 16:04
Locatie: Borger

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Dirk Jan » di 03 dec 2019, 10:07

Dat donkere is een korstje, uitgedroogd meel dat bovenop komt te liggen. Papje staat op een bord op de tegelkachel met een doekje erover.
Machine keuken: QuickMill Aquaviva en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer. Kantoor: Jura Ena Micro 1

cremalover
Berichten: 4199
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » di 03 dec 2019, 14:01

waarom zo droog?
moet op yoghurt lijken.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron