Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
cremalover
Berichten: 4224
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » di 21 jan 2020, 10:01

Paar lichtbruine.
Weer eens op de steen gebakken.
Warm erg lekker. :mrgreen:
IMG_20200121_095208.jpg
IMG_20200121_095227.jpg
IMG_20200121_095150.jpg
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6512
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » di 21 jan 2020, 10:11

Prachtig
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

mutsje
Berichten: 614
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor mutsje » di 21 jan 2020, 18:53

Ziet er erg smakelijk uit, bij mij staat het op de 1e rijs.
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6512
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » ma 27 jan 2020, 09:11

Broodje
4BD7AB71-5473-4A70-A339-4833C1CA4905.jpeg
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6106
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » ma 27 jan 2020, 10:09

Netjes!
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6512
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » ma 27 jan 2020, 10:17

Mijn stokbrood van laatst was wat de stokkig. Ik lust dat wel maar mijn dochter en kleindochter kwamen logeren en voor hen kocht ik liever verse wittebroodjes bij de Jumbo.

Dit brooddeeg maakte ik gistermiddag, heb het in de broodvorm met vershoudfolie erover in een koele kamer de avond / nacht laten rijzen, vanochend tegen 5 uur in de oven gezet, oven aangezet, na ongeveer 45min eruit.\

daarna zelf weer verder geslapen
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

cremalover
Berichten: 4224
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » ma 27 jan 2020, 11:24

Mijn stokbrood van laatst was wat de stokkig. Ik lust dat wel maar mijn dochter en kleindochter kwamen logeren en voor hen kocht ik liever verse wittebroodjes bij de Jumbo.

Dit brooddeeg maakte ik gistermiddag, heb het in de broodvorm met vershoudfolie erover in een koele kamer de avond / nacht laten rijzen, vanochend tegen 5 uur in de oven gezet, oven aangezet, na ongeveer 45min eruit.\

daarna zelf weer verder geslapen
Da's echte toewijding.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

cremalover
Berichten: 4224
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » ma 27 jan 2020, 11:25

Broodje4BD7AB71-5473-4A70-A339-4833C1CA4905.jpeg
Bak jij altijd 100% volkoren?
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6512
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » ma 27 jan 2020, 12:46

Bak jij altijd 100% volkoren?
Ik begin met 50g desem van volkoren roggemeel (zelf gemalen), doe daar 100g zelfgemalen rogge bij en 100g water, weeg 375g meel af wat meestal bestaat uit 100g bloem uit de winkel en 275g tarwekorrels zelf gemalen (ditmaal maakte ik een pak volkorenmeel op), plus 220g water, 9g zout, 100g zaden (ditmaal lijnenzaden) en 30g olij.

Ik begrijp niks van "zoveel procent hyderatitatie" aangezien dat bij elkaar opgeteld altijd meer is dan 100% en dat vat ik niet ;-)
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

cremalover
Berichten: 4224
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » ma 27 jan 2020, 13:16

Bak jij altijd 100% volkoren?
Ik begin met 50g desem van volkoren roggemeel (zelf gemalen), doe daar 100g zelfgemalen rogge bij en 100g water, weeg 375g meel af wat meestal bestaat uit 100g bloem uit de winkel en 275g tarwekorrels zelf gemalen (ditmaal maakte ik een pak volkorenmeel op), plus 220g water, 9g zout, 100g zaden (ditmaal lijnenzaden) en 30g olij.

Ik begrijp niks van "zoveel procent hyderatitatie" aangezien dat bij elkaar opgeteld altijd meer is dan 100% en dat vat ik niet ;-)
Ok.Behoorlijk vezelrijk dus.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

cron