Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
cremalover
Berichten: 4381
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » wo 08 apr 2020, 15:02

Mijn pastarecept zoals ik het maak.Voor twee personen.
250 gram pasta bloem.
2 hele eieren.
8 eigeeltjes.
Evt. beetje olijfolie.Hoeft niet.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6277
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » wo 08 apr 2020, 15:41

En als dat niet werkt, dan ligt het aan de bloem?
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

cremalover
Berichten: 4381
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » wo 08 apr 2020, 16:05

En als dat niet werkt, dan ligt het aan de bloem?
Nee.Kan ook aan de eieren liggen.Ik werk met scharreleieren van mijn eigen kippen.
Je behaalt met supwemarkteieren nooit hetzelfde resultaat..De kwaliteit van de pasta zal dan altijd minder zijn.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

mutsje
Berichten: 617
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor mutsje » wo 08 apr 2020, 22:24

Vorige week ook paste gemaakt :)

200 gr speltmeel
100 gr griesmeelmeel (fijne maling)
3 hele eieren
beetje olijfolie

Ging er smakelijk in. Ik heb een kitchenaid add-on waarmee ik ook macaroni elleboogjes etc mee kan maken.
pasta.jpeg
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

cremalover
Berichten: 4381
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » do 09 apr 2020, 14:53

Weer twee pleur alles bij mekaar broden.
Rest rogge,rest tarwe,beetje spelt,allerlei restjes zaden en wat zuurdesem en kruiden.
Niets afgewogen maar het deeg was kleddernat.
IMG_20200409_145048.jpg
IMG_20200409_165727.jpg
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

cremalover
Berichten: 4381
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » do 09 apr 2020, 17:07

Vorige week ook paste gemaakt :)

200 gr speltmeel
100 gr griesmeelmeel (fijne maling)
3 hele eieren
beetje olijfolie

Ging er smakelijk in. Ik heb een kitchenaid add-on waarmee ik ook macaroni elleboogjes etc mee kan maken.

pasta.jpeg
Top.
Ik heb een paar pasta machines in de kast staan maar heb ze al 15 jaar niet meer aangeraakt.
Snij het gewoon met een mes in platte slierten.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Wijmaar
Berichten: 209
Lid geworden op: di 18 apr 2017, 08:06

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Wijmaar » do 09 apr 2020, 18:16

Afgelopen tijd m'n starter twee keer per dag ververst, en gisteren / vandaag gebakken. Meest geslaagde poging tot nu toe :). Die enorme oven rijs blijft gaaf om te zien!

50% tarwebloem
25% spelt volkoren
20% tarwebloem volkoren
5% roggebloem

80% hydratatie

Volgens: https://www.theperfectloaf.com/spelt-ry ... ugh-bread/
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk



Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6277
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » do 09 apr 2020, 19:58

Smakelijk!
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6750
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » za 11 apr 2020, 16:06

https://www.nbcnews.com/news/world/brit ... t-n1180536

Een aantal Britse bakers her-introduceert tweedewereldoorlogbrood.

Het nationale loaf:
200409-national-loaf-ew-400p_e1c678c85d6c2a6e03c833e8c3b8c1fb.fit-2000w.jpg
Hoe meer bran hoe beter:
To keep up with the demand, the mill is focusing production on “85 percent extraction” brown flour, like that used in the National Loaf. This is far more efficient to make and allows for a healthier end product, he said.

“It is more nutritious than a white loaf, whether it’s bought from a supermarket, made yourself, or whatever. The more of the bran that you can get into the bread, the better it is for you,” McDowall said.

“It wasn’t very nice. It was a bit grainy, a bit mushy. Most things in the war weren’t very nice, mind you”
zegt een man die vanwege zijn leeftijd de oorlog nog heeft meegemaakt.
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6277
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » za 11 apr 2020, 16:11

Leuke post! Mensen worden wel vindingrijk in deze bijzondere tijd. Ze gaan de gekste dingen doen.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron