Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
-
- Berichten: 4743
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » wo 08 apr 2020, 15:02
Mijn pastarecept zoals ik het maak.Voor twee personen.
250 gram pasta bloem.
2 hele eieren.
8 eigeeltjes.
Evt. beetje olijfolie.Hoeft niet.
250 gram pasta bloem.
2 hele eieren.
8 eigeeltjes.
Evt. beetje olijfolie.Hoeft niet.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » wo 08 apr 2020, 15:41
En als dat niet werkt, dan ligt het aan de bloem?
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.
-
- Berichten: 4743
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » wo 08 apr 2020, 16:05
Nee.Kan ook aan de eieren liggen.Ik werk met scharreleieren van mijn eigen kippen.En als dat niet werkt, dan ligt het aan de bloem?
Je behaalt met supwemarkteieren nooit hetzelfde resultaat..De kwaliteit van de pasta zal dan altijd minder zijn.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor mutsje » wo 08 apr 2020, 22:24
Vorige week ook paste gemaakt 
200 gr speltmeel
100 gr griesmeelmeel (fijne maling)
3 hele eieren
beetje olijfolie
Ging er smakelijk in. Ik heb een kitchenaid add-on waarmee ik ook macaroni elleboogjes etc mee kan maken.

200 gr speltmeel
100 gr griesmeelmeel (fijne maling)
3 hele eieren
beetje olijfolie
Ging er smakelijk in. Ik heb een kitchenaid add-on waarmee ik ook macaroni elleboogjes etc mee kan maken.
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
-
- Berichten: 4743
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » do 09 apr 2020, 14:53
Weer twee pleur alles bij mekaar broden.
Rest rogge,rest tarwe,beetje spelt,allerlei restjes zaden en wat zuurdesem en kruiden.
Niets afgewogen maar het deeg was kleddernat.
Rest rogge,rest tarwe,beetje spelt,allerlei restjes zaden en wat zuurdesem en kruiden.
Niets afgewogen maar het deeg was kleddernat.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.
-
- Berichten: 4743
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » do 09 apr 2020, 17:07
Top.Vorige week ook paste gemaakt
200 gr speltmeel
100 gr griesmeelmeel (fijne maling)
3 hele eieren
beetje olijfolie
Ging er smakelijk in. Ik heb een kitchenaid add-on waarmee ik ook macaroni elleboogjes etc mee kan maken.
pasta.jpeg
Ik heb een paar pasta machines in de kast staan maar heb ze al 15 jaar niet meer aangeraakt.
Snij het gewoon met een mes in platte slierten.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Wijmaar » do 09 apr 2020, 18:16
Afgelopen tijd m'n starter twee keer per dag ververst, en gisteren / vandaag gebakken. Meest geslaagde poging tot nu toe
. Die enorme oven rijs blijft gaaf om te zien!
50% tarwebloem
25% spelt volkoren
20% tarwebloem volkoren
5% roggebloem
80% hydratatie
Volgens: https://www.theperfectloaf.com/spelt-ry ... ugh-bread/




Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

50% tarwebloem
25% spelt volkoren
20% tarwebloem volkoren
5% roggebloem
80% hydratatie
Volgens: https://www.theperfectloaf.com/spelt-ry ... ugh-bread/




Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » do 09 apr 2020, 19:58
Smakelijk!
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » za 11 apr 2020, 16:06
https://www.nbcnews.com/news/world/brit ... t-n1180536
Een aantal Britse bakers her-introduceert tweedewereldoorlogbrood.
Het nationale loaf:
Hoe meer bran hoe beter:
“It wasn’t very nice. It was a bit grainy, a bit mushy. Most things in the war weren’t very nice, mind you” zegt een man die vanwege zijn leeftijd de oorlog nog heeft meegemaakt.
Een aantal Britse bakers her-introduceert tweedewereldoorlogbrood.
Het nationale loaf:
Hoe meer bran hoe beter:
To keep up with the demand, the mill is focusing production on “85 percent extraction” brown flour, like that used in the National Loaf. This is far more efficient to make and allows for a healthier end product, he said.
“It is more nutritious than a white loaf, whether it’s bought from a supermarket, made yourself, or whatever. The more of the bran that you can get into the bread, the better it is for you,” McDowall said.
“It wasn’t very nice. It was a bit grainy, a bit mushy. Most things in the war weren’t very nice, mind you” zegt een man die vanwege zijn leeftijd de oorlog nog heeft meegemaakt.
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza Forté - COMPAK R120-> GRRR - Mignon XL - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » za 11 apr 2020, 16:11
Leuke post! Mensen worden wel vindingrijk in deze bijzondere tijd. Ze gaan de gekste dingen doen.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik hier >
Powered by: Webdesign Den Bosch




















Partner worden? Klik hier >
Powered by: Webdesign Den Bosch
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl is een concept van Cookin' B.V.
Deze website is een onderdeel van Cookin’ Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign