Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
gilleko B.
Berichten: 793
Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor gilleko B. » do 09 jul 2020, 09:17

Ondanks het platte kijkt het wel vrolijk uit zijn ogen

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk


Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6750
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 09 jul 2020, 09:42

Ja zo ziet men maar, een cup D is niet noodzakelijk om gelukkig te worden.
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

cremalover
Berichten: 4381
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » do 09 jul 2020, 13:25

Een vriendin had speltenmeel over, heb ik gebruikt, is wel beetje plat broodje geworden

spelten-01-IMG_0966-200708.jpg
Speltbrood rijst altijd wat minder.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6750
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 09 jul 2020, 13:33

Speltbrood rijst altijd wat minder.
Er zit wel wat lucht in
speltensnee-01-IMG_4628-200709.jpg
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Wijmaar
Berichten: 209
Lid geworden op: di 18 apr 2017, 08:06

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Wijmaar » do 09 jul 2020, 21:25

Speltbrood rijst altijd wat minder.
Er zit wel wat lucht in
speltensnee-01-IMG_4628-200709.jpg
Ziet er lekker uit, ik combineer spelt vaak met wat witte bloem om het ook wat meer lucht te geven.

Vandaag een nieuwe poging voor een ander stokbrood recept gedaan, en met resultaat. De Präsidentenbaguette. WOW! Maakt de naam dubbel en dwars waar, wat een fantastische baguette! Super krokante en dunne korst, heerlijk luchtig kruim en een fantastische zoetige/hartige smaak (het proefpanel beschreef het als croissant achtig)

Het is een relatief simpel recept, wat lang moet rijpen in de koelkast. https://www.ploetzblog.de/2013/02/16/le ... -und-2006/

Het deeg was bij mij na 40h bij 3 graden in de koelkast nog weinig gerezen, dus heb het vanochtend nog een paar uurtjes bij 24 graden laten rijzen en toen weer naar de koelkast verhuisd om ze gekoeld te kunnen vormen.

Vormen weer gedaan volgens de methode van https://youtu.be/4yp8UhNnj-w .

Het recept levert nu drie deegstukken van 200g, ik ga de volgende keer iets hoger zitten omdat ik de stokbroden nu iets te dun vind.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6750
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 09 jul 2020, 21:31

prachtig!! het wachten waard
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

cremalover
Berichten: 4381
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » do 09 jul 2020, 22:17

Net uit de oven.
Zelfgemalen Emmer tarwe en t80.
IMG_0436.JPG
IMG_0438.JPG
Boter op laten smelten,hagelslag...gebakje.
IMG_0440.JPG
IMG_0439.JPG
Laatst gewijzigd door cremalover op do 09 jul 2020, 22:36, 2 keer totaal gewijzigd.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6750
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 09 jul 2020, 22:25

Pracht productie
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6277
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » do 09 jul 2020, 22:41



Vandaag een nieuwe poging voor een ander stokbrood recept gedaan, en met resultaat. De Präsidentenbaguette. WOW! Maakt de naam dubbel en dwars waar, wat een fantastische baguette! Super krokante en dunne korst, heerlijk luchtig kruim en een fantastische zoetige/hartige smaak (het proefpanel beschreef het als croissant achtig)

Het is een relatief simpel recept, wat lang moet rijpen in de koelkast. https://www.ploetzblog.de/2013/02/16/le ... -und-2006/
Prachtig!!!
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
gilleko B.
Berichten: 793
Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor gilleko B. » vr 10 jul 2020, 11:38

Ja zo ziet men maar, een cup D is niet noodzakelijk om gelukkig te worden.
Afbeelding

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk



Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron