Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6400
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » do 23 jul 2020, 17:12

Oh ja.
Mijn Guede mes is te koop.
Ik vond Herder fijner. Dus wie een groot en nieuw( 4 maanden oud) mes wil met wat voordeel sla je slag.
Nieuwprijs 187 euro.
Mag weg voor 100 euro excl. verz. kosten.

IMG_0567.JPG
lemmet 32

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13247
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » do 23 jul 2020, 22:01


lemmet 32
Ik laat morgen weten of ik het mes neem...
Welke herder heb je gekocht?

Hier nog broodje van vanochtend. 1kg.

74% water
50% bloem
50% tarwe/rogge vers gemalen met de mockmill graanmolen.

[img]https://up.picr.de/39073090sv.jpg[/img]
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15045
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 23 jul 2020, 22:28

Buitengewoon sierlijk broodje!
Schermafbeelding 2020-07-23 om 22.27.38.png
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6400
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » zo 26 jul 2020, 12:00

IMG_0630.JPG
Kamut brood
Kamut of Khorosan geloof ik is een soort oergraan uit het middellanands zee gebied.
Eens gekocht bij een Italie winkel om pasta van te maken.
70% zelfgemalen Kamut. 30% bloem
Brood is vrij plat door 80% hydratatie.
Ik had verwacht dat het meel meer water zou absorberen maar dat gebeurde niet.
Aparte smaak.Structuur is harder dan met ander graan.Iets gelig van kleur.
Heerlijk brood.
Laatst gewijzigd door cremalover op zo 26 jul 2020, 13:03, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
gilleko B.
Berichten: 5621
Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor gilleko B. » zo 26 jul 2020, 12:27

IMG_0630.JPG
Kamut brood
Kamut of Khorosan geloof ik is een soort oergraan uit het middellanands zee gebied.
Eens gekocht bij een Italie winkel om pasta van te maken.
70% zelfgemalen Kamut. 30% bloem
Brood is vrij plaat door 80% hydratatie.
Ik had verwacht dat het meel meer water zou absorberen maar dat gebeurde niet.
Aparte smaak.Structuur is harder dan met ander graan.Iets gelig van kleur.
Heerlijk brood.
Ik zie minder rijs en Ovenspring dan dat ik van je gewend ben. Ligt dat aan het meel? Mooie structuur met die gaten in het brood. Ga zo weer een tarwebroodje maken met desem.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk


Gebruikersavatar
gilleko B.
Berichten: 5621
Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor gilleko B. » zo 26 jul 2020, 12:33

Voorkeur voor soort gist?

Nou, voor deze simpele broodjes gebruik ik droge gist en dat bevalt mij prima. Ik zal het binnenkort eens met verse gist proberen en kijken of ik verschil merk of proef.
In Duitsland bij kaufland verkopen ze biologische verse gist en dat zou ik daarom wel prefereren maar dat heb ik in Nederland nog nooit gezien.

Droge gist is gewoon makkelijk, goed te bewaren. Zeker omdat ik nu niet thuis ben.
Dank, mijn schoonouders brachten dit mee uit Duitsland, het is natuurlijk altijd biologisch maar hoe biologisch dit biologisch is weet ik niet. Afbeelding

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk


Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6400
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » zo 26 jul 2020, 13:03

IMG_0630.JPG

Kamut brood
Kamut of Khorosan geloof ik is een soort oergraan uit het middellanands zee gebied.
Eens gekocht bij een Italie winkel om pasta van te maken.
70% zelfgemalen Kamut. 30% bloem
Brood is vrij plaat door 80% hydratatie.
Ik had verwacht dat het meel meer water zou absorberen maar dat gebeurde niet.
Aparte smaak.Structuur is harder dan met ander graan.Iets gelig van kleur.
Heerlijk brood.
Ik zie minder rijs en Ovenspring dan dat ik van je gewend ben. Ligt dat aan het meel? Mooie structuur met die gaten in het brood. Ga zo weer een tarwebroodje maken met desem.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Hydratatie was erg hoog. Dan loopt je brood uit.

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6400
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » zo 26 jul 2020, 13:04

Voorkeur voor soort gist?

Nou, voor deze simpele broodjes gebruik ik droge gist en dat bevalt mij prima. Ik zal het binnenkort eens met verse gist proberen en kijken of ik verschil merk of proef.
In Duitsland bij kaufland verkopen ze biologische verse gist en dat zou ik daarom wel prefereren maar dat heb ik in Nederland nog nooit gezien.

Droge gist is gewoon makkelijk, goed te bewaren. Zeker omdat ik nu niet thuis ben.
Dank, mijn schoonouders brachten dit mee uit Duitsland, het is natuurlijk altijd biologisch maar hoe biologisch dit biologisch is weet ik niet. Afbeelding

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Ik heb jaren lang met verse gist gebakken. De gist smaak is absoluut meer aanwezig in het brood. Sinds ik zuurdesem heb leren kennen heb ik geenm gist meer aangeraakt.

Gebruikersavatar
gilleko B.
Berichten: 5621
Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor gilleko B. » zo 26 jul 2020, 13:12

Dus hydratie maakt je brood luchtiger,. Maar omdat het vochtiger is loopt het meer uit. Ahaa weer wat geleerd, en eigenlijk logisch.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk


Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13247
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » zo 26 jul 2020, 16:28

Dus hydratie maakt je brood luchtiger,. Maar omdat het vochtiger is loopt het meer uit. Ahaa weer wat geleerd, en eigenlijk logisch.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Niet per definitie, soort meel speelt ook een rol en dan specifiek de eiwitten. Niet alleen de hoeveelheid eiwitten maar ook de kwaliteit van de eiwitten. En vezels etc.... Het is een synergie in het hele proces van ingrediënten en handelingen.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten

cron