Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15058
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » za 25 mar 2023, 09:12

03100332-3B55-4D1A-A9B8-B5E3E7334D66.jpeg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
gilleko B.
Berichten: 5630
Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor gilleko B. » za 25 mar 2023, 10:01

wat kan deeg er toch lekker uitzien
IMG_2695.jpg
Die Famag doet zijn werk nog steeds goed!

Afbeelding


Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15058
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » za 25 mar 2023, 10:31

IMG_2707.jpg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
Joste
Berichten: 894
Lid geworden op: ma 01 apr 2013, 14:26

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Joste » za 25 mar 2023, 12:23

Ziet er mooi uit hoor! Kneden doe ik met de hand. Merken jullie een verschil in het brood met kneden met een machine?
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon

Gebruikersavatar
Coffeebandit
Berichten: 61
Lid geworden op: do 23 feb 2023, 10:00

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Coffeebandit » za 25 mar 2023, 12:30

Ziet er mooi uit hoor! Kneden doe ik met de hand. Merken jullie een verschil in het brood met kneden met een machine?
In principe mag dat niet uitmaken. Enkel op voorwaarde dat het goed gebeurd zowel met de hand als met de machine.

Door de wrijving en de vrijkomende warmte tijdens het kneden ontwikkelen de aanwezige gluten zich tot een elastisch netwerk. Dit glutennetwerk zorgt ervoor dat de koolzuur die tijdens het rijzen door de gisten wordt gemaakt gevangen blijft in het brood. Zonder een stevig en elastisch glutennetwerk kan brooddeeg die luchtbellen niet vasthouden en dus niet rijzen.

Gebruikersavatar
Coffeebandit
Berichten: 61
Lid geworden op: do 23 feb 2023, 10:00

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Coffeebandit » za 25 mar 2023, 12:37

03100332-3B55-4D1A-A9B8-B5E3E7334D66.jpeg
Mooi. Frans Uw broden doet mij altijd denken aan cacao :)

Afbeelding

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15058
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » di 28 mar 2023, 21:44

C39C64A8-2305-4A40-B9B0-FCD135635743.jpeg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » wo 29 mar 2023, 18:27

Afbeelding

Wit zuurdesembrood. Iets teveel vocht erin gedaan dus zakte uit. Gelukkig hield de pan de boel bijelkaar.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15058
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » wo 29 mar 2023, 18:43

Behoorlijk bol voor een 'uitgezakte'! Mijne is meer ovaal/laag.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » wo 29 mar 2023, 18:55

Ja. Door de pan waar ik hem in bak blijft hij mooi in vorm. Maar als ik hem op een bakplaat had gebakken, dan was het een pannekoek geworden. Ik begrijp nu eigenijk ook niet waarom ik geen bus heb gebruikt.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten

cron