Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » wo 16 jan 2019, 10:30

Hmmm! Heerlijk.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

mutsje
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » vr 18 jan 2019, 20:28

Ziet er lekker uit Frans, ik ben ook weer terug naar de rijsmandjes. Het bakblik heeft na enkele 10 tallen? broden (elke dag brood erin) de strijd opgegeven. Brood bleef erin vast hangen. Toen ik beter keek bleek het een cakeblik te zijn :P was me nooit opgevallen. Maar brood uit rijsmandje smaakt toch lekkerder dan uit het bakblik. Vergeet alleen telkens foto te maken. maar bak nog bijna dagelijks een brood.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14929
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » vr 18 jan 2019, 21:43

Ah leuk

ik gebruik juist al lange tijd geen rijsmandjes meer dus als je er nog wat bij wil ;-)
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

mutsje
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » za 19 jan 2019, 15:24

Nee hoor , heb er 2 die goed in gebruik zijn. Dank voor het aanbod.

vandaag bleek mijn deeg te vochtig en had ik te weinig meel op de steen gedaan. Gevolg klevende onderkant brood dus bij het eraf halen miste ik stuk onderkant :) maar goed het blijft eetbaar.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
DeepnGroond
Berichten: 86
Lid geworden op: do 13 sep 2018, 18:14

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor DeepnGroond » za 19 jan 2019, 16:54

Zo'n bakfolie helpt bij natte degen, beschermt ook je steen (en is een must bij zoete degen). Gebruik dat inmiddels standaard: folie met twee broden op plankje en dan in een keer de oven inschieten.

mutsje
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » ma 21 jan 2019, 19:28

Ik heb gewoon een goedkope jamie oliver pizzasteen :) en als ik pizza erop donder word die ook 'vies'. Ik denk eerder dat het snel opwarm systeem van mijn nieuwe oven de steen niet goed genoeg op warmt. Dus ik ga vanavond de oven in normale stand opwarmen.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14929
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » di 22 jan 2019, 20:49

A1B039A3-A7D4-4F21-A83A-DB662B488517.jpeg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » do 24 jan 2019, 17:36

‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14929
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » do 24 jan 2019, 18:25

LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Wijmaar
Berichten: 365
Lid geworden op: di 18 apr 2017, 08:06

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor Wijmaar » vr 25 jan 2019, 19:03

[IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201901 ... c52710.jpg[/IMG]

[IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201901 ... d7ac7e.jpg[/IMG]

Resultaat van een dagje bakken. Twee keer volkoren met walnoten, en twee keer country french style bread (zoals het recept het zo mooi noemde).

De volkoren heeft naar mijn zin iets te weinig ovenrijs, omdat beide broden spontaan besloten elkaars cyclus aan te houden Afbeelding. Daardoor de volkoren iets te lange tweede rijs gehad.


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten

cron