Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor cremalover » ma 08 apr 2019, 16:52

4 uurs volkoren desem
image-2019-04-08.jpg

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » ma 08 apr 2019, 17:05

4 uurs? Plofkippenbrood!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor cremalover » ma 08 apr 2019, 17:35

Met zoervleisj.
image-2019-04-08 (1).jpg

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor cremalover » ma 08 apr 2019, 17:36

4 uurs? Plofkippenbrood!
Nee.Gewoon desem.Zelfgemalen tarwe.
Kneden om 11 uur.
2 uur voorrijzen op Pompei.
2 uur narijs op Pompei.
Daarna de oven in voor 40 minuten op 270.
Om kwart over 4 klaar.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14929
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » ma 08 apr 2019, 18:16

Goed!!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » ma 08 apr 2019, 18:17

4 uurs? Plofkippenbrood!
Nee.Gewoon desem.Zelfgemalen tarwe.
Kneden om 11 uur.
2 uur voorrijzen op Pompei.
2 uur narijs op Pompei.
Daarna de oven in voor 40 minuten op 270.
Om kwart over 4 klaar.
Gaaf!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor cremalover » ma 08 apr 2019, 18:26

4 uurs? Plofkippenbrood!
Nee.Gewoon desem.Zelfgemalen tarwe.
Kneden om 11 uur.
2 uur voorrijzen op Pompei.
2 uur narijs op Pompei.
Daarna de oven in voor 40 minuten op 270.
Om kwart over 4 klaar.
Gaaf!
Ligt aan de temperatuur van de pompei.Heb het gevoel dat het bovenste rek precies de sweetspot voor het desem geeft.
Als ik het spul op het aanrecht laat rijzen kan ik op drie uur meer rekenen.
Uiteraard een minder zure smaak als bij lange rijs.Ik magwel zeggen dat de zuurtegraad bij deze snelheid volledig ontbreekt.
Dus niet voor iedereen.

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor cremalover » di 09 apr 2019, 16:14

image-2019-04-09.jpg

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14929
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » di 09 apr 2019, 21:50

2EA6F234-B4D9-48F4-B156-D5BD7D92249E.jpeg
6675B50E-C18F-44EE-8ECA-778E0C6F7BEF.jpeg
B91EF1EB-E2A6-437A-A78A-CD76E49AE1CC.jpeg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor cremalover » wo 10 apr 2019, 06:41

2EA6F234-B4D9-48F4-B156-D5BD7D92249E.jpeg6675B50E-C18F-44EE-8ECA-778E0C6F7BEF.jpegB91EF1EB-E2A6-437A-A78A-CD76E49AE1CC.jpeg
Nog steeds met 1 rijs?
Ziet goed uit.


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 25 gasten

cron