Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » za 22 jun 2019, 14:42

Als je het brood frisser van smaak wilt hebben bijvoorbeeld, dan ververs je een keer of 2 extra de zuurdesem. Dan hou je iets over wat je weg doet. Of als je desem niet heel krachtig meer overkomt, ook dan kun je een keer verversen. Met roggemeel komt het niet vaak voor dat de desem er geen zin in heeft maar roggedesem geeft ook niet altijd de gewenste smaak aan je brood en dat is persoonlijk. Dus stel je wilt een desem op basis van bloem of volkorenmeel dan kun je de roggedesem een aantal keer voeren met dat andere meel. Ook dan hou je wat over.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 4065
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor @3aan » za 22 jun 2019, 16:49

Meel: 606 g (vers gemalen 300 gram / 306 gram bloem)
Water:376 g (62%)Afbeelding
Uit de Pizzaoven? Afbeelding
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » za 22 jun 2019, 17:54

Meel: 606 g (vers gemalen 300 gram / 306 gram bloem)
Water:376 g (62%)Afbeelding
Uit de Pizzaoven? Afbeelding
Nee, dat gaat helaas niet zo mooi.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 4065
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor @3aan » za 22 jun 2019, 18:28

Meel: 606 g (vers gemalen 300 gram / 306 gram bloem)
Water:376 g (62%)Afbeelding
Uit de Pizzaoven? Afbeelding
Nee, dat gaat helaas niet zo mooi.
Ze keken wat plattigachtig. Afbeelding
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s

Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie

Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » za 22 jun 2019, 19:10

Uit de Pizzaoven? Afbeelding
Nee, dat gaat helaas niet zo mooi.
Ze keken wat plattigachtig. Afbeelding
Dan nog komen ze niet uit de pizzaoven.

Hoe is het met jouw broodbak avontuur? Ik hoor je er niet meer over. Kneder, graanmolen, oven. Niet meer in gebruik?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » zo 23 jun 2019, 15:11

Roggemeel + bloem + gierst + zonnebloempitten. (desem, uiteraard.) AfbeeldingAfbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15058
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » ma 24 jun 2019, 20:46

5B500E41-A6C0-4C81-B9D0-CB7389A26513.jpeg
4CB16A58-88BC-40EA-8F61-280243F13808.jpeg
D562DEB0-8143-4A3A-9BB0-9FF36E6B7A07.jpeg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » di 25 jun 2019, 08:17

Broodbakweer!
28 graden in de keuken.Rijst de pan uit.

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » di 25 jun 2019, 09:43

Voor de pyrex gebruikers.

https://www.youtube.com/watch?v=UyhdMa1ikKM

Ook de europese variant schijnt gevoelig te zijn voor plotselinge temperatuurverschillen bij hoge temperatuurgebruik.
Heb er in 30 jaar dat ik pyrex gebruik nog nooit los van gehad.
Maar misschien volgende keer toch een beschermbril opzetten.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » di 25 jun 2019, 09:46

Niet teveel aandacht aan besteden. Typisch standaard recept voor een youtube filmpje, er is een probleem dus allemaal kijken.
Gebruik je theeglazen? Pas dan ook maar op.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 17 gasten

cron