Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Berichtdoor bobbee » vr 18 nov 2016, 11:21

Mooi!

Bak je hem in een pan in de oven?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Berichtdoor cremalover » vr 18 nov 2016, 11:30

Mooi!

Bak je hem in een pan in de oven?
Soms.
Meestal op een steen.

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 4065
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Berichtdoor @3aan » vr 18 nov 2016, 12:46

Ik heb een Vloertegel bij de Hornbach vandaan, kost een paar euro en even met de haakse slijper op maat gemaakt.
Het is een natuursteen tegel, dus uit een brok marmerachtig materiaal gezaagd en 1 zijde gepolijst en de andere zijde bezaagd, dat ze kunnen breken dat klopt, dat kwam ik net tegen, deze stond buiten en bij het oppakken viel die om en een stuk eraf en heb gelijk een andere geslepen.

Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door @3aan op vr 18 nov 2016, 14:08, 2 keer totaal gewijzigd.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Berichtdoor bobbee » vr 18 nov 2016, 12:58

Ik heb een chamotte steen. Tegel kan idd ook maar voordat iedereen een tegel gaat gebruiken; wel opletten welke soort, kan door de hitte breken of uit elkaar spatten!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Berichtdoor cremalover » di 29 nov 2016, 12:20

Testen van de rijs van een rogge brood.
https://youtu.be/fwfbjib7Qoc" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Berichtdoor bobbee » di 29 nov 2016, 13:14

Mooi! Veert zo weer terug.

Afgelopen weekend eerste desembrood gebakken! Desembrood met Zonnebloempitten. Kan beter qua rijs en uiteindelijke crum maar hij is opgegaan samen met een kom courgettesoep en rustique camambert met knoflook, rosmarijn en honing uit de oven om het brood in te dippen. Heerlijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
Kabouter
Berichten: 232
Lid geworden op: ma 18 jun 2012, 18:38
Locatie: Valkenburg ZH

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Berichtdoor Kabouter » di 29 nov 2016, 16:55

Dat zijn je eerste?? Jij moet bakker worden!
Quest M3, VBM Domobar Super (rota), Faema MC80, Mahlkonig Guatemala, Kalita Wave, Cona D, Aeropress.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Berichtdoor bobbee » di 29 nov 2016, 17:33

Haha! Bedankt.

De eerste desem! Wel ervaring met gist.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Berichtdoor cremalover » di 29 nov 2016, 20:46

Del.

mutsje
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Berichtdoor mutsje » di 29 nov 2016, 20:50

Binnenkort eens bij Kabouter langs voor een starters setje zuurdesem :) druk druk en ik woon zo dichtbij moest me eigenlijk doodschamen. Bij mij thuis heeft het met deze koude temperaturen momenteel moeite met rijzen, maar kwam er ook achter dat ik er te weinig vocht in had. Is altijd weer gokken dat half volkoren brood bakken.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten