Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor bobbee » vr 18 nov 2016, 11:21
Mooi!
Bak je hem in een pan in de oven?
Bak je hem in een pan in de oven?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor cremalover » vr 18 nov 2016, 11:30
Soms.Mooi!
Bak je hem in een pan in de oven?
Meestal op een steen.
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor @3aan » vr 18 nov 2016, 12:46
Ik heb een Vloertegel bij de Hornbach vandaan, kost een paar euro en even met de haakse slijper op maat gemaakt.
Het is een natuursteen tegel, dus uit een brok marmerachtig materiaal gezaagd en 1 zijde gepolijst en de andere zijde bezaagd, dat ze kunnen breken dat klopt, dat kwam ik net tegen, deze stond buiten en bij het oppakken viel die om en een stuk eraf en heb gelijk een andere geslepen.
Het is een natuursteen tegel, dus uit een brok marmerachtig materiaal gezaagd en 1 zijde gepolijst en de andere zijde bezaagd, dat ze kunnen breken dat klopt, dat kwam ik net tegen, deze stond buiten en bij het oppakken viel die om en een stuk eraf en heb gelijk een andere geslepen.
Laatst gewijzigd door @3aan op vr 18 nov 2016, 14:08, 2 keer totaal gewijzigd.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor bobbee » vr 18 nov 2016, 12:58
Ik heb een chamotte steen. Tegel kan idd ook maar voordat iedereen een tegel gaat gebruiken; wel opletten welke soort, kan door de hitte breken of uit elkaar spatten!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor cremalover » di 29 nov 2016, 12:20
Testen van de rijs van een rogge brood.
https://youtu.be/fwfbjib7Qoc" onclick="window.open(this.href);return false;
https://youtu.be/fwfbjib7Qoc" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor bobbee » di 29 nov 2016, 13:14
Mooi! Veert zo weer terug.
Afgelopen weekend eerste desembrood gebakken! Desembrood met Zonnebloempitten. Kan beter qua rijs en uiteindelijke crum maar hij is opgegaan samen met een kom courgettesoep en rustique camambert met knoflook, rosmarijn en honing uit de oven om het brood in te dippen. Heerlijk.
Afgelopen weekend eerste desembrood gebakken! Desembrood met Zonnebloempitten. Kan beter qua rijs en uiteindelijke crum maar hij is opgegaan samen met een kom courgettesoep en rustique camambert met knoflook, rosmarijn en honing uit de oven om het brood in te dippen. Heerlijk.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor Kabouter » di 29 nov 2016, 16:55
Dat zijn je eerste?? Jij moet bakker worden!
Quest M3, VBM Domobar Super (rota), Faema MC80, Mahlkonig Guatemala, Kalita Wave, Cona D, Aeropress.
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor bobbee » di 29 nov 2016, 17:33
Haha! Bedankt.
De eerste desem! Wel ervaring met gist.
De eerste desem! Wel ervaring met gist.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor mutsje » di 29 nov 2016, 20:50
Binnenkort eens bij Kabouter langs voor een starters setje zuurdesem druk druk en ik woon zo dichtbij moest me eigenlijk doodschamen. Bij mij thuis heeft het met deze koude temperaturen momenteel moeite met rijzen, maar kwam er ook achter dat ik er te weinig vocht in had. Is altijd weer gokken dat half volkoren brood bakken.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign