Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
- gilleko B.
- Berichten: 5585
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor gilleko B. » do 09 jul 2020, 09:17
Ondanks het platte kijkt het wel vrolijk uit zijn ogen
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » do 09 jul 2020, 09:42
Ja zo ziet men maar, een cup D is niet noodzakelijk om gelukkig te worden.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » do 09 jul 2020, 13:25
Speltbrood rijst altijd wat minder.Een vriendin had speltenmeel over, heb ik gebruikt, is wel beetje plat broodje geworden
spelten-01-IMG_0966-200708.jpg
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » do 09 jul 2020, 13:33
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Wijmaar » do 09 jul 2020, 21:25
Ziet er lekker uit, ik combineer spelt vaak met wat witte bloem om het ook wat meer lucht te geven.Er zit wel wat lucht inSpeltbrood rijst altijd wat minder.
speltensnee-01-IMG_4628-200709.jpg
Vandaag een nieuwe poging voor een ander stokbrood recept gedaan, en met resultaat. De Präsidentenbaguette. WOW! Maakt de naam dubbel en dwars waar, wat een fantastische baguette! Super krokante en dunne korst, heerlijk luchtig kruim en een fantastische zoetige/hartige smaak (het proefpanel beschreef het als croissant achtig)
Het is een relatief simpel recept, wat lang moet rijpen in de koelkast. https://www.ploetzblog.de/2013/02/16/le ... -und-2006/
Het deeg was bij mij na 40h bij 3 graden in de koelkast nog weinig gerezen, dus heb het vanochtend nog een paar uurtjes bij 24 graden laten rijzen en toen weer naar de koelkast verhuisd om ze gekoeld te kunnen vormen.
Vormen weer gedaan volgens de methode van https://youtu.be/4yp8UhNnj-w .
Het recept levert nu drie deegstukken van 200g, ik ga de volgende keer iets hoger zitten omdat ik de stokbroden nu iets te dun vind.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » do 09 jul 2020, 21:31
prachtig!! het wachten waard
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » do 09 jul 2020, 22:17
Laatst gewijzigd door cremalover op do 09 jul 2020, 22:36, 2 keer totaal gewijzigd.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » do 09 jul 2020, 22:25
Pracht productie
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » do 09 jul 2020, 22:41
Prachtig!!!
Vandaag een nieuwe poging voor een ander stokbrood recept gedaan, en met resultaat. De Präsidentenbaguette. WOW! Maakt de naam dubbel en dwars waar, wat een fantastische baguette! Super krokante en dunne korst, heerlijk luchtig kruim en een fantastische zoetige/hartige smaak (het proefpanel beschreef het als croissant achtig)
Het is een relatief simpel recept, wat lang moet rijpen in de koelkast. https://www.ploetzblog.de/2013/02/16/le ... -und-2006/
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- gilleko B.
- Berichten: 5585
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor gilleko B. » vr 10 jul 2020, 11:38
Ja zo ziet men maar, een cup D is niet noodzakelijk om gelukkig te worden.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign