Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15059
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » wo 06 nov 2019, 22:46

Oe Frans ga je op de franse toer?
Oh ja zo zou je het kunnen zien! Ik heb een poos gelee twee mandjes weggedaan omdat ik die nooit meer gebruikte, maar deze lange dunne kwam ik toch nog tegen achterin een keukenkastje. Meteen geprobeerd, vergeten voldoende meel te strooien dus geheel vastgeplakt wat een blubber opleverde die uit de oven toch lekker was.

Deze ging al beter ;-)
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » do 07 nov 2019, 19:12

Rogge,tarwe.
IMG_20191107_184338 (1).jpg

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15059
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » ma 11 nov 2019, 17:22

020CFEED-2232-46D8-8FA0-18F8A507E9F7.jpeg
AB35EA5F-A139-4BE4-B205-E46446830C20.jpeg
25B3A0A0-CAD5-40BB-B56B-EF72236C8834.jpeg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
manofwilder
Berichten: 25
Lid geworden op: za 21 feb 2009, 14:21
Locatie: Meppel

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor manofwilder » ma 11 nov 2019, 22:07

Mijn vrouw heeft ook weer brood gebakken. Omdat het Sint Maarten is hier in het Noorden heeft ze het Sint Maarten brood genoemd. AfbeeldingAfbeelding

Verstuurd vanaf mijn LM-G710 met Tapatalk

Terug naar het Filter, Moccamaster, Hario, Brewista, Comandante
Op de kast staat Ascaso, La Pavoni, AMA Milano, Bialetti en Peugeot

mutsje
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor mutsje » di 12 nov 2019, 19:04

3cm dikke pizzasteen in de oven, kan maximaal op 230 voor verwarmen nu word de bodem niet knapperig? Ik bak op 200 met af en toe scheutje stoom het brood af in circa 30 minuten. Langer bakken word de korst wel heel knapperig van namelijk. Iemand idee wat ik moet tunen? Steen langer opwarmen? hogere temperatuur bakken en dan minder lang?
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
DeepnGroond
Berichten: 86
Lid geworden op: do 13 sep 2018, 18:14

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor DeepnGroond » di 12 nov 2019, 20:32

Hoe lang warm je op? Ik zou met steen toch ruim een uur en liefst langer aanhouden. Juist die steen moet alle warmte vasthouden en later afgeven.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » di 12 nov 2019, 20:46

Langer opwarmen inderdaad. Hoe dikker de steen, hoe langer opwarmen. Misschien toch iets teveel van het goede die 3 cm dikte. Uurtje opwarmen zeker wel nodig.
Mijn roccbox met vlam boven de steen doet er 45 tot 60 mij over om onder de steen op 400 a 450 graden te komen. Maar dat is met isolatie onder de steen en een hele hete gele gasvlam. Wel met constante opening en steen van 2,3 cm dacht ik.
Je zou eens op Rofco broodoven kunnen zoeken. Dat zijn de broodbak ovens voor thuis met dikke chamotte stenen erin, ik heb er ooit weleens gelezen hoelang je die ovens moet voorverwarmen. Dat was of op hun website of ergens van gebruikers.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
DeepnGroond
Berichten: 86
Lid geworden op: do 13 sep 2018, 18:14

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor DeepnGroond » di 12 nov 2019, 20:56

Voor de chamottestenen van Rofco staat 1,5 uur voorverwarmen. Mijn Rofco (B10) verwarm ik ruim 2 uur voor, meestal op 240 graden.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » di 12 nov 2019, 21:06

Voor de chamottestenen van Rofco staat 1,5 uur voorverwarmen. Mijn Rofco (B10) verwarm ik ruim 2 uur voor, meestal op 240 graden.
Kijk! Dat bedoel ik dus. Dank!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15059
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » vr 22 nov 2019, 18:10

F34387B4-C9E7-4000-81DE-59AA41190FE2.jpeg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten

cron