Pagina 251 van 627

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 06 nov 2019, 22:46
door fransg
Oe Frans ga je op de franse toer?
Oh ja zo zou je het kunnen zien! Ik heb een poos gelee twee mandjes weggedaan omdat ik die nooit meer gebruikte, maar deze lange dunne kwam ik toch nog tegen achterin een keukenkastje. Meteen geprobeerd, vergeten voldoende meel te strooien dus geheel vastgeplakt wat een blubber opleverde die uit de oven toch lekker was.

Deze ging al beter ;-)

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 07 nov 2019, 19:12
door cremalover
Rogge,tarwe.
IMG_20191107_184338 (1).jpg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 11 nov 2019, 17:22
door fransg
020CFEED-2232-46D8-8FA0-18F8A507E9F7.jpeg
AB35EA5F-A139-4BE4-B205-E46446830C20.jpeg
25B3A0A0-CAD5-40BB-B56B-EF72236C8834.jpeg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 11 nov 2019, 22:07
door manofwilder
Mijn vrouw heeft ook weer brood gebakken. Omdat het Sint Maarten is hier in het Noorden heeft ze het Sint Maarten brood genoemd. AfbeeldingAfbeelding

Verstuurd vanaf mijn LM-G710 met Tapatalk


Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 12 nov 2019, 19:04
door mutsje
3cm dikke pizzasteen in de oven, kan maximaal op 230 voor verwarmen nu word de bodem niet knapperig? Ik bak op 200 met af en toe scheutje stoom het brood af in circa 30 minuten. Langer bakken word de korst wel heel knapperig van namelijk. Iemand idee wat ik moet tunen? Steen langer opwarmen? hogere temperatuur bakken en dan minder lang?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 12 nov 2019, 20:32
door DeepnGroond
Hoe lang warm je op? Ik zou met steen toch ruim een uur en liefst langer aanhouden. Juist die steen moet alle warmte vasthouden en later afgeven.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 12 nov 2019, 20:46
door bobbee
Langer opwarmen inderdaad. Hoe dikker de steen, hoe langer opwarmen. Misschien toch iets teveel van het goede die 3 cm dikte. Uurtje opwarmen zeker wel nodig.
Mijn roccbox met vlam boven de steen doet er 45 tot 60 mij over om onder de steen op 400 a 450 graden te komen. Maar dat is met isolatie onder de steen en een hele hete gele gasvlam. Wel met constante opening en steen van 2,3 cm dacht ik.
Je zou eens op Rofco broodoven kunnen zoeken. Dat zijn de broodbak ovens voor thuis met dikke chamotte stenen erin, ik heb er ooit weleens gelezen hoelang je die ovens moet voorverwarmen. Dat was of op hun website of ergens van gebruikers.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 12 nov 2019, 20:56
door DeepnGroond
Voor de chamottestenen van Rofco staat 1,5 uur voorverwarmen. Mijn Rofco (B10) verwarm ik ruim 2 uur voor, meestal op 240 graden.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 12 nov 2019, 21:06
door bobbee
Voor de chamottestenen van Rofco staat 1,5 uur voorverwarmen. Mijn Rofco (B10) verwarm ik ruim 2 uur voor, meestal op 240 graden.
Kijk! Dat bedoel ik dus. Dank!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 22 nov 2019, 18:10
door fransg
F34387B4-C9E7-4000-81DE-59AA41190FE2.jpeg