Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6206
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » vr 22 nov 2019, 19:35

Een mooie! Eet smakelijk.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
Dirk Jan
Berichten: 188
Lid geworden op: zo 01 dec 2013, 16:04
Locatie: Borger

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Dirk Jan » za 23 nov 2019, 19:21

Eindelijk de stap gezet.
Zelf zuurdesembrood bakken. En jawel, met een broodmachine! We hebben op dit moment niets anders.
Dit is het eerste broodje: 400 gr gebuild tarwemeel en 25 gr gedroogd desem uit een zakje.
Eerste resultaat: Niet echt om over naar huis te schrijven.

Afbeelding

Ook maar meteen gestart met het maken van een eigen zuurdesemstarter. Netjes aan de omschrijving gehouden, maar zo te zien waarschijnlijk te droog. Toch maar even de richtlijnen volgen om een basis te hebben. 50 gram meel en 50 gram lauw water, gemengd. Kan ik volgende week met de zelf gebrouwen desem aan de slag, hoop ik.

Afbeelding
Machine keuken: QuickMill Aquaviva en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer. Kantoor: Jura Ena Micro 1

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6206
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » za 23 nov 2019, 19:26

Leuk!

Pak even roggemeel, dan gaat het zeker goed komen.

Eerst papje maken van 50/50 inderdaad.
3 dagen in de kamer zetten. Dan van dat papje 50 gr pakken en mixen met 50 meel en 50 water en dat dagelijks herhalen tot en dat of 7 a 10. Dan moet hij actief zijn.

Je komt weleens in Emmen toch? Dan kan ik je ook wel wat sponsoren van mij desem.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
Dirk Jan
Berichten: 188
Lid geworden op: zo 01 dec 2013, 16:04
Locatie: Borger

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Dirk Jan » za 23 nov 2019, 20:34

Hoi bobbee, leuk aanbod. Ga ik zeker een keertje bij je ophalen. Maar eerst wil ik m'n eigen desem natuurlijk proberen.

Vr groet,
Machine keuken: QuickMill Aquaviva en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer. Kantoor: Jura Ena Micro 1

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6206
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » za 23 nov 2019, 20:37

Ja! Ik heb er alle vertrouwen in.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6667
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 28 nov 2019, 05:19

brod-01-IMG_7177-191127.jpg
brod-02-IMG_7180-191127.jpg
brod-03-IMG_7182-191127.jpg
brod-04-IMG_7183-191127.jpg
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6206
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » do 28 nov 2019, 07:19

Mooi desem brood!
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

cremalover
Berichten: 4312
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » do 28 nov 2019, 17:21

Sometimes life sucks.

" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6667
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 28 nov 2019, 18:12

Dat is pech hebben! Moet je meteen versgebakken brood eten met boter en hagelslag of zo...
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Gebruikersavatar
Dirk Jan
Berichten: 188
Lid geworden op: zo 01 dec 2013, 16:04
Locatie: Borger

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Dirk Jan » za 30 nov 2019, 19:33

Bij is het ook 'sucks'. Ben een desemstarter aan het maken met volkoren tarwemeel. Verleden week zaterdag begonnen, maar de eerste dagen heeft het spul te koud gestaan, dus nauwelijks enige ontwikkeling. Vanaf donderdag het potje maar op de tegelkachel gezet en eenmaal daags controleren. Toen wilde het wel, maar was de bovenste laag 'uitgedroogd'. Vanaf vandaag twee maal daags checken en eventueel wat vers meel toevoegen. Het begint naar desem te ruiken, maar nog niet van wat je zegt YES. Geduld dus.

Groet,
Machine keuken: QuickMill Aquaviva en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer. Kantoor: Jura Ena Micro 1


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron