Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
-
- Berichten: 4550
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » zo 01 dec 2019, 20:32
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.
-
- Berichten: 4550
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » zo 01 dec 2019, 20:33
Ik had dat vroeger ook altijd.Het kruim.
![]()
Goed plat maken na eerste rijs en je hebt er geen last meer van.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » zo 01 dec 2019, 21:23


If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » zo 01 dec 2019, 22:42
Prachtig
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S
-
- Berichten: 4550
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » ma 02 dec 2019, 11:07
Ok.Grote gaten in je kruim. Het is iets waar veel bakkers naar streven.
![]()
Ik ben er geen liefhebber van.Heb dan altijd dat honing of jam op mijn broek ligt.

Voor een commerciele bakker is het trouwens te begrijpen.
Waar lucht is ,is geen deeg.
Lucht verkopen is natuurlijk lucratief.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » ma 02 dec 2019, 11:42
Dat klopt niet. Het brood wordt groter en luchtiger maar het gewicht blijft hetzelfde als het brood zonder luchtig kruim.


Snap je wel! Als je zo'n boterham in het broodrooster hebt gehad en je smeert er wat roomboter druppelt het op je trui!
Maar ach, de bakkerijen die ik ken hier in de buurt hebben toch alleen maar luchtig gistbrood. Zit geen bite in.



Snap je wel! Als je zo'n boterham in het broodrooster hebt gehad en je smeert er wat roomboter druppelt het op je trui!
Maar ach, de bakkerijen die ik ken hier in de buurt hebben toch alleen maar luchtig gistbrood. Zit geen bite in.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Dirk Jan » di 03 dec 2019, 09:25
Machine keuken: QuickMill Aquaviva en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer. Kantoor: Jura Ena Micro 1
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » di 03 dec 2019, 09:29
Lijkt op 2 soorten meel?
Eerste 3 dagen niks doen. Water en meel goed roeren en afgedekt laten staan.
Eerste 3 dagen niks doen. Water en meel goed roeren en afgedekt laten staan.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Dirk Jan » di 03 dec 2019, 10:07
Dat donkere is een korstje, uitgedroogd meel dat bovenop komt te liggen. Papje staat op een bord op de tegelkachel met een doekje erover.
Machine keuken: QuickMill Aquaviva en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer. Kantoor: Jura Ena Micro 1
-
- Berichten: 4550
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » di 03 dec 2019, 14:01
waarom zo droog?
moet op yoghurt lijken.
moet op yoghurt lijken.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik hier >
Powered by: Webdesign Den Bosch


















Partner worden? Klik hier >
Powered by: Webdesign Den Bosch
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl is een concept van Cookin' B.V.
Deze website is een onderdeel van Cookin’ Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign