
Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » di 03 dec 2019, 14:04
Op de kachel is niet nodig, het moet geen gekookte havermoutpap worden 

LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » di 03 dec 2019, 14:07
En met iets anders afdekken. Plastic folie of in een pot met deksel. Dit laat teveel lucht door volgens mij.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » di 03 dec 2019, 16:14
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor mutsje » di 03 dec 2019, 19:57
Opwarmen met de dikke steen aangepast naar opwarmen met boven/onder warmte. Nu gaat het wel goed
Bodem is nu goed klopbaar zeg maar.

ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Dirk Jan » wo 04 dec 2019, 08:55
Maandag bij het aanmaken rond 18:00 uur was het een mooi papje. Dan gaat het op de tegelkachel, de volgende ochtend rond 8:00 uur is de bovenste laag een beetje uitgedroogd door de warmte (daar is de foto van). De tegelkachel wordt rond 18:00 uur en 7:00 uur gestookt. Misschien moet ik het papje overdag meerdere keren checken op 'papjes-structuur'. Of ik zal het potje boven in de boekenkast plaatsen op 2 meter van de kachel. Ik had voor bovenop de kachel gekozen omdat het daar lekker warm wordt. Iets te dus.
groet,
groet,
Machine keuken: QuickMill Aquaviva en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer. Kantoor: Jura Ena Micro 1
- DeepnGroond
- Berichten: 85
- Lid geworden op: do 13 sep 2018, 18:14
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor DeepnGroond » wo 04 dec 2019, 10:20
Weet niet hoe warm die tegelkachel is / wordt.
Ergens tussen de 25 en 32 graden is een mooie temperatuur om de desem te ontwikkelen. Ook niet laten uitdrogen, evt met folie en elastiekje afdekken. Open laten of doekje is vaak mooi om gisten uit de buitenlucht in te vangen, maar met uitdroging ben je verder van huis en krijgt het desem niet echt een kans.
Ergens tussen de 25 en 32 graden is een mooie temperatuur om de desem te ontwikkelen. Ook niet laten uitdrogen, evt met folie en elastiekje afdekken. Open laten of doekje is vaak mooi om gisten uit de buitenlucht in te vangen, maar met uitdroging ben je verder van huis en krijgt het desem niet echt een kans.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » wo 04 dec 2019, 10:44
Had ik inderdaad ook al geschreven. Droogt nu uit omdat vocht verdampt.En met iets anders afdekken. Plastic folie of in een pot met deksel. Dit laat teveel lucht door volgens mij.
Even goed afdekken. Vanaf 18 graden is de temperatuur prima voor de bacteriën. 20 graden is mooi.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » wo 04 dec 2019, 11:01
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S
-
- Berichten: 4524
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » do 05 dec 2019, 11:27
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Wijmaar » zo 08 dec 2019, 18:10
Met mijn vorige starter ontdekt dat je er ook blauwe kaas van kan maken als je hem lang genoeg verwaarloosd. Vanmiddag maar weer eens een nieuwe tot leven gewekt:

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik hier >
Powered by: Webdesign Den Bosch


















Partner worden? Klik hier >
Powered by: Webdesign Den Bosch
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl is een concept van Cookin' B.V.
Deze website is een onderdeel van Cookin’ Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign