Pagina 255 van 627

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 03 dec 2019, 14:04
door fransg
Op de kachel is niet nodig, het moet geen gekookte havermoutpap worden ;-)

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 03 dec 2019, 14:07
door bobbee
En met iets anders afdekken. Plastic folie of in een pot met deksel. Dit laat teveel lucht door volgens mij.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 03 dec 2019, 16:14
door fransg
2C8FB3D5-0096-4B01-B2BF-270B33943166.jpeg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 03 dec 2019, 19:57
door mutsje
Opwarmen met de dikke steen aangepast naar opwarmen met boven/onder warmte. Nu gaat het wel goed :) Bodem is nu goed klopbaar zeg maar.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 04 dec 2019, 08:55
door Dirk Jan
Maandag bij het aanmaken rond 18:00 uur was het een mooi papje. Dan gaat het op de tegelkachel, de volgende ochtend rond 8:00 uur is de bovenste laag een beetje uitgedroogd door de warmte (daar is de foto van). De tegelkachel wordt rond 18:00 uur en 7:00 uur gestookt. Misschien moet ik het papje overdag meerdere keren checken op 'papjes-structuur'. Of ik zal het potje boven in de boekenkast plaatsen op 2 meter van de kachel. Ik had voor bovenop de kachel gekozen omdat het daar lekker warm wordt. Iets te dus.

groet,

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 04 dec 2019, 10:20
door DeepnGroond
Weet niet hoe warm die tegelkachel is / wordt.
Ergens tussen de 25 en 32 graden is een mooie temperatuur om de desem te ontwikkelen. Ook niet laten uitdrogen, evt met folie en elastiekje afdekken. Open laten of doekje is vaak mooi om gisten uit de buitenlucht in te vangen, maar met uitdroging ben je verder van huis en krijgt het desem niet echt een kans.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 04 dec 2019, 10:44
door bobbee
En met iets anders afdekken. Plastic folie of in een pot met deksel. Dit laat teveel lucht door volgens mij.
Had ik inderdaad ook al geschreven. Droogt nu uit omdat vocht verdampt.
Even goed afdekken. Vanaf 18 graden is de temperatuur prima voor de bacteriƫn. 20 graden is mooi.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 04 dec 2019, 11:01
door fransg
AB19717D-262F-40E4-8C12-AB09427D421E.jpeg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 05 dec 2019, 11:27
door cremalover
Volkoren.
IMG_20191205_112332.jpg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 08 dec 2019, 18:10
door Wijmaar
Met mijn vorige starter ontdekt dat je er ook blauwe kaas van kan maken als je hem lang genoeg verwaarloosd. Vanmiddag maar weer eens een nieuwe tot leven gewekt:

Afbeelding

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk