Koken met koffie

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
HarryL
Berichten: 16
Lid geworden op: ma 19 dec 2016, 08:27
Locatie: Assen
Contacteer:

Koken met koffie

Berichtdoor HarryL » di 20 dec 2016, 09:17

Een zoektocht op internet bracht mij bij recepten met koffie.
Nu ben ik ook van het koken, vind het erg leuk om te doen en ga dus binnenkort eens recepten proberen met koffie er in.
Bijvoorbeeld deze; http://koffiebean.nl/nl/chili-con-carne-met-espresso/

Wie van jullie kookt hier ook met koffie?
Recept tips zijn natuurlijk ook welkom :)
Gear:
  • Philips HD8824/1
  • Bialetti Venus
  • LaCafetière Monaco 8 cup
  • Melitta Molino
[/color][/size]

mutsje
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Koken met koffie

Berichtdoor mutsje » za 24 dec 2016, 20:45

Enige wat ik wel eens maak is dat italiaanse toetje tiramisu. Hier gaat koffie in die rete sterk is :) en natuurlijk drank!
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Koken met koffie

Berichtdoor bobbee » za 24 dec 2016, 21:37

Ik wil deze rub maken voor kip (of rund). Je weet wel, vlees in zakje of bak, olie erbij en deze rub en maar laten marineren voor minimaal een uur of 6. Dan in de oven op 200 graden voor 10 min, dan 10 minuten op 180, keertje draaien en nog 5 minuten of iets langer.

Dan tortilla wraps, stukken kip, sla, tomaat, komkommer en voor de saus yoghurt met wat mayo, peper, zout, Provençaalse kruiden, geperste knoflook en verse gesneden basilicum, eventueel gemalen komijn erdoor...lekker!

Coffee Spice Rub:

1. 4 tl gemalen koffie
2. 3 tl zout
3. 3 tl basterd suiker
4. 4 tl chili poeder
5. 1 tl zwarte peper
6. 1 tl ui poeder
7. 1 tl knoflook poeder
8. 1 ster anijs, gemalen
9. ½ tl cayenne poeder
10. ½ tl kurkuma poeder
11. 1 tl koriander poeder
12. 1 tl komijn poeder

To be continued...

Geatapatalked
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

HanR
Berichten: 1957
Lid geworden op: do 17 apr 2014, 20:39
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: Koken met koffie

Berichtdoor HanR » zo 25 dec 2016, 10:24

Koffie/rum taart:
1/2 liter slagroom
2 pakken lange vingers
300 gram bitterkoekjes
6 a 7 cl Stroh rum 80%
Een aantal lekker donkere "Italiaanse" espresso's of lungo's.

Breek of snijd de bitterkoekjes in 4en of in 6en. Doe in een schaal en besprenkel met de rum, zodat deze goed intrekt.

Bekleed intussen bodem en zijkanten van een springvorm (24-28cm )met in koffie geweekte lange vingers.

Klop de slagroom stijf en schep de bitterkoekjes erdoor. Vul de beklede springvorm met de slagroom. Garneren naar smaak met cacaopoeder, pure chocolade, hagelslag of chocoladevlokken.
Vervolgens in de vriezer.

Ontdooitijd bij voorgesneden punten van -18 naar kamertemperatuur ongeveer 40 minuten.

Minder geschikt voor de BOB!




Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk

HarryL
Berichten: 16
Lid geworden op: ma 19 dec 2016, 08:27
Locatie: Assen
Contacteer:

Re: Koken met koffie

Berichtdoor HarryL » di 27 dec 2016, 09:07

Ziet er goed uit!
Ik wil deze rub maken voor kip (of rund). Je weet wel, vlees in zakje of bak, olie erbij en deze rub en maar laten marineren voor minimaal een uur of 6. Dan in de oven op 200 graden voor 10 min, dan 10 minuten op 180, keertje draaien en nog 5 minuten of iets langer.

Dan tortilla wraps, stukken kip, sla, tomaat, komkommer en voor de saus yoghurt met wat mayo, peper, zout, Provençaalse kruiden, geperste knoflook en verse gesneden basilicum, eventueel gemalen komijn erdoor...lekker!

Coffee Spice Rub:

1. 4 tl gemalen koffie
2. 3 tl zout
3. 3 tl basterd suiker
4. 4 tl chili poeder
5. 1 tl zwarte peper
6. 1 tl ui poeder
7. 1 tl knoflook poeder
8. 1 ster anijs, gemalen
9. ½ tl cayenne poeder
10. ½ tl kurkuma poeder
11. 1 tl koriander poeder
12. 1 tl komijn poeder

To be continued...

Geatapatalked
Gear:

  • Philips HD8824/1

  • Bialetti Venus

  • LaCafetière Monaco 8 cup

  • Melitta Molino

[/color][/size]

HarryL
Berichten: 16
Lid geworden op: ma 19 dec 2016, 08:27
Locatie: Assen
Contacteer:

Re: Koken met koffie

Berichtdoor HarryL » di 27 dec 2016, 09:08

Hmmm! Dit klinkt goed!
Denk niet dat ie in de smaak valt bij iedereen bij mij in huis haha!
Maar ga deze zeker maken.
Koffie/rum taart:
1/2 liter slagroom
2 pakken lange vingers
300 gram bitterkoekjes
6 a 7 cl Stroh rum 80%
Een aantal lekker donkere "Italiaanse" espresso's of lungo's.

Breek of snijd de bitterkoekjes in 4en of in 6en. Doe in een schaal en besprenkel met de rum, zodat deze goed intrekt.

Bekleed intussen bodem en zijkanten van een springvorm (24-28cm )met in koffie geweekte lange vingers.

Klop de slagroom stijf en schep de bitterkoekjes erdoor. Vul de beklede springvorm met de slagroom. Garneren naar smaak met cacaopoeder, pure chocolade, hagelslag of chocoladevlokken.
Vervolgens in de vriezer.

Ontdooitijd bij voorgesneden punten van -18 naar kamertemperatuur ongeveer 40 minuten.

Minder geschikt voor de BOB!




Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
Gear:

  • Philips HD8824/1

  • Bialetti Venus

  • LaCafetière Monaco 8 cup

  • Melitta Molino

[/color][/size]

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Koken met koffie

Berichtdoor cremalover » di 24 jan 2017, 13:46

Alcohol en espresso. :) :)
Dronk ik vroeger altijd in Zwolle.
Goeie espresso met daarnaast borrelglas Baileys met slagroom erop.Lekkerrrrr


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 32 gasten

cron