Wachten op nieuwe Eureka Atom Specialty 75 TiN?

Tim.R
Berichten: 29
Lid geworden op: ma 05 mar 2018, 20:16

Re: Wachten op nieuwe Eureka Atom Specialty 75 TiN?

Berichtdoor Tim.R » do 23 aug 2018, 16:43

Retentie is niet zo groot. De normale Atom 60E zit op ca. 6 gram. Deze rond de 3 gram omdat de goot om de schijven heen veel smaller is.
Ik zou de Atom 75E kopen in jouw geval. Zelfde kwaliteit maalsel als je gewend bent, maar een stuk compacter en stiller.

Grappig, dit is praktisch precies hetzelfde als mijn huidige Mythos. Die houdt ook ongeveer een gram of 3 vast. Wel is het zo dat er altijd wat ongemalen bonen achterblijven die de schijven niet bereiken. Ik heb er al aan gedacht om de 'Clump Crusher' te verwijderen en om te gaan dosen in bijvoorbeeld een LW Tumbler. Toch vind ik dit ook niet ideaal. Ook lost het de zojuist genoemde bonen niet op.
Daarnaast staat de Mythos juist bekend om de lage retentie door de gekantelde maalkamer. Wat dat betreft denk ik niet dat je er erg op vooruit zal gaan. Wellicht past de kleine hopper met blowup system wel op de Mythos.

Hier heb ik inderdaad ook over nagedacht! Als het goed is past de kleine hopper qua diameter wel op de maalkamer. Of hij daarentegen in de rest van de behuizing past betwijfel ik. Ik heb al zitten kijken of een dergelijk systeem misschien zelf te maken zou zijn met een balg. De beiden Monoliths zijn helaas een beetje boven mijn 'Paygrade', zeker wanneer ik de kosten voor de invoer ervan meeneem. Voor dat geld zou ik eerder voor een EK43S gaan. Ook al zet die weer een heel andere espresso..
WB. De brewpro, die stond eerst bovenaan mijn shortlist. Helaas is de lancering nu twee keer uitgesteld. Huidige status is totaal onbekend er is geen formele aankondiging meer te vinden. Toen ik de mensen van Eureka op WOC confronteerde met de pagina van de brewpro vroegen zij aan mij hoe ik daarvan wist :roll: ...

De Eureka is zeer stil en produceert fluffy maalsel zoals men mag verwachten in vergelijking met de rest van eureka's line-up.
In tegenstelling tot vele andere staat retentie bij mij maar laag in het vaandel. Ik vind smaak en gebruiksgemak sowieso superieur, maar ik zal deze dus helaas voorlopig niet kunnen meten. Echter, als je toch gaat single dosen, kun je wat mij betreft je horizon verbreden tot voorbij grind on demand molens...

Ik vermoed dat op basis van smaak en gebruiksgemak de Atom en de Mythos elkaar niet zoveel zullen ontlopen. Ik denk daarentegen wel dat de form-factor en het volume erg gewaardeerd zouden worden hier in huis.
Machine: La Marzocco - GS/3 MP,
Molen: Nuova Simonelli - Mythos Barista
Gadgets: La Marzocco - VST-Strada 17/21 Grams

Wijmaar
Berichten: 122
Lid geworden op: di 18 apr 2017, 08:06

Re: Wachten op nieuwe Eureka Atom Specialty 75 TiN?

Berichtdoor Wijmaar » vr 14 sep 2018, 15:42

Veel meer dan Bas (bvds) kan ik je helaas niet geven. Ik zit middenin een grote verbouwing en heb de Eureka helaas weer in de doos moeten stoppen en op moeten bergen. Ik heb er een dagje mee kunnen spelen en toen moest de hele benedenverdieping incl. Espresso machine leeg.

Heb je de Eureka inmiddels al iets beter aan de tand kunnen voelen? Zo ja, wat zijn je ervaringen tot nu toe?

Pti
Berichten: 1495
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 15:43
Locatie: Zaanstad

Re: Wachten op nieuwe Eureka Atom Specialty 75 TiN?

Berichtdoor Pti » vr 14 sep 2018, 16:11

Ik moet je teleur stellen, mijn verbouwing zal tenminste 12 weken gaan duren....
Maar ik zal hem binnenkort meenemen naar de zaak dan kan hij naast Bianca zijn kunsten vertonen!

Gebruikersavatar
Marcje
Berichten: 414
Lid geworden op: wo 17 aug 2016, 20:42
Locatie: Waalre

Re: Wachten op nieuwe Eureka Atom Specialty 75 TiN?

Berichtdoor Marcje » vr 14 sep 2018, 18:22

Ik wil hem anders wel even 12 weken voor je inmalen hoor!
dus...


Terug naar “Koffiemolens & malers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten