Pagina 1 van 1

Eureka Mignon geeft nogal wat troep . Andere maler gewenst

Geplaatst: ma 02 dec 2019, 14:37
door koffiedikkertje
Hoi,

Hoewel mijn Eureka Mignon prima bevalt begint het mij meer en meer tegen te staan, dat de chute schuin afloopt en er daardoor nogal wat maalsel buiten het portafilter valt. Ik ben dus ook op zoek naar een maler die hier wat beter mee omgaat. Afgaande op de video's en de afbeeldingen op internet zit ik te denken aan de Baratza 270. Maar wat denken jullie ervan?

Re: Eureka Mignon geeft nogal wat troep . Andere maler gewenst

Geplaatst: ma 02 dec 2019, 16:12
door Pti
Ik kwaliteit van maalsel zul je er weinig op vooruit gaan, in kabaal en plastic gehalte ga je er zeker op achteruit. Is een simpel opvangrandje zoals een trechter of coffee-catcha geen veel simpelere oplossing voor je probleem?

Re: Eureka Mignon geeft nogal wat troep . Andere maler gewenst

Geplaatst: ma 02 dec 2019, 18:40
door koffiedikkertje
Tsja...vind ik eerlijk gezegd nogal een dure noodoplossing. Terwijl ik eerder tendeer naar een andere maler. De Eureka wil ik dan gebruiken voor de slow coffee. Maar ja ervaringen gewenst.had je overigens ervaring met de Baratza 270? Herrie is voor mij niet zo van belang.

Re: Eureka Mignon geeft nogal wat troep . Andere maler gewenst

Geplaatst: ma 02 dec 2019, 22:17
door Nomad
Ik heb nu de Mignon Speciality, hiervoor had ik de Sette 270w. Ik heb qua maalsel, instelbaarheid en gebruiksgemak liever de Sette. Heel mooi luchtig maalsel, waardoor je perfect tampt en weinig kans op channeling e.d. hebt. Altijd preciese dosis, dus heel consistent. Fijne maler. Met als _nadeel!_ dat hij echt lawaaiig is. De Mignon die ik nu heb is langzamer met malen, relatief meer klontjes, minder precies in dosering (ik single dose, maar door retentie is er alsnog wat variatie). Grote _voordeel_ van de mignon is dat hij echt heel veel stiller is. En dat is met een open keuken naar een 45m2 woonkamer wel echt fijn...want dan stoor ik de rest niet keihard en kan bezoek zo waar door praten :p