Of kan je dat laten doen, bijvoorbeeld bij van Pommeren?Let wel als je er een maalschijf uit schroeft, ervan uitgaande dat de schijven fabriek af juist gekalibreerd zijn, je de maalschijven wel weer kalibreert.
Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor Joste » do 02 dec 2021, 12:45
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor mr Blanc » do 02 dec 2021, 17:31
Klopt Specialtia is HS niet diamond inside (deze passen volgens mij niet eens) prijsverschil is ook flink als ik het goed herinner. Je leverancier van de specialita zou je een setje vervangende schijven moeten kunnen leveren op basis van dit verhaal. Meerdere hier hebben een gratis nieuw setje gehad. En het verschil is idd significant.
Heeft te maken welke versie je hebt de eerste specialitas hebben ander schijf afmetingen dus dat even nakijken/opmeten.
Heeft te maken welke versie je hebt de eerste specialitas hebben ander schijf afmetingen dus dat even nakijken/opmeten.
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: wo 24 jul 2019, 23:11
Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor tvanarnhem » ma 18 jul 2022, 15:56
Beste allen, ik ga ook een duit in het zakje doen. Ik ben nu zo’n twee jaar lang eigenaar van een Specialita. Sinds enkele tijd merk ik dat mijn maaltijd flink was toegenomen en dat ik heel dichtbij ‘zero point’ moest malen om een acceptabele maalgraad te krijgen. Met de tips in dit topic heb ik aanspraak gemaakt op een nieuw setje schijven onder service, in de hoop dat deze problemen daarmee zouden verdwijnen. Het resultaat voor de maaltijd is indrukwekkend, deze is met zo’n 1/3e afgenomen (nu rond de 9 seconden voor 15g). Echter het probleem met de fijnafstelling is nog niet gerepareerd. Ik merk dat ik zo’n 0,5 punt vanaf het punt waarop de vlakke randen van de maalschijven elkaar raken een acceptabele fijnheid voor espresso krijg. En dat is met redelijk donder gebrande bonen. Elders op internet lees ik dat de maalgraad voor espresso tussen de 1-3 ‘volle’ cijfers van ‘zero point’ zou moeten liggen, dat lijkt mij niet in lijn met mijn resultaat. Ook lukt het mij vooralsnog niet om de maalgraad zo fijn te krijgen dat mijn machine er niet van doorloopt (choked). De smaak van mijn espresso is tot nu toe redelijk, maar ik heb het gevoeg dat er meer uit te halen moet zijn en dat mijn maler om een of andere reden niet goed functioneert.
Een logische oorzaak voor mijn probleem zou zijn dat het met de afstelling/alignment te maken zou hebben. Met aluminimumfolie heb ik de afstelling zo goed als parallel weten te krijgen (absoluut niet perfect, maar wel zo goed als het mij lukt). Dit heeft de problemen met de fijnafstelling echter niet noemenswaardig minder gemaakt, waardoor ik begin te denken dat er een andere oorzaak is voor het niet fijn genoeg kunnen malen. Wat betreft mijn instellingen: ik gebruik een 12-18g VST bakje en zet 15g espresso met een 1:2 ratio in rond de 25 seconden. Ik ontvang graag jullie advies alsook ervaringen van anderen, alvast dank!
Een logische oorzaak voor mijn probleem zou zijn dat het met de afstelling/alignment te maken zou hebben. Met aluminimumfolie heb ik de afstelling zo goed als parallel weten te krijgen (absoluut niet perfect, maar wel zo goed als het mij lukt). Dit heeft de problemen met de fijnafstelling echter niet noemenswaardig minder gemaakt, waardoor ik begin te denken dat er een andere oorzaak is voor het niet fijn genoeg kunnen malen. Wat betreft mijn instellingen: ik gebruik een 12-18g VST bakje en zet 15g espresso met een 1:2 ratio in rond de 25 seconden. Ik ontvang graag jullie advies alsook ervaringen van anderen, alvast dank!
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor bobbee » ma 18 jul 2022, 16:25
Welke koffie? Wanneer gebrand?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: wo 24 jul 2019, 23:11
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor tvanarnhem » ma 18 jul 2022, 22:46
https://www.fleurdecafe.nl/koffie-van- ... urbon-1-kg
Op dit moment merk ik het met deze bonen, branddatum 1 juli jl.
Op dit moment merk ik het met deze bonen, branddatum 1 juli jl.
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor mr Blanc » di 19 jul 2022, 14:39
Goede WDT en distributie in de basket helpt soms ook anders weet ik t ook niet. Lijkt er op dat je aardig veel hebt gebruikt. Ik zelf zit idd rond de 1,5-2 van het echte 0 punt (waar de schijven elkaar aanraken) dit verschilt echt wel per boon en zit vaker rond de 1 - 1,5 punt rotatie. Choken lukt mij ook niet met fijnmalen
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart
Terug naar “Koffiemolens & malers”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign