Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor mr Blanc » vr 05 mar 2021, 15:42
Echter lees ik overal dat de maler veel sneller moet malen.
Als vergelijking:
gemiddeld 16 sec voor 18 gram ook moet ik de size bijna op 0.5 zetten.
Ik heb een keer een steentje gehad maar geen idee of dit invloed heeft gehad. Ik kwam er snel achter en heb het nagekeken maar zover ik kon zien geen schade.
Hoe zit het hier op het forum bij de andere specialita gebruikers?
Ik hoor het graag.
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor fransg » vr 05 mar 2021, 15:50
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor Alouwerse » vr 05 mar 2021, 16:51
Single dose je? Bij mij duurt dat ook langer aangezien er geen gewicht op je bonen drukt.
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor Pti » vr 05 mar 2021, 16:55
16sec vind ik wel aan de lange kant, maar om te bepalen of het gek is hebben we meer achtergrond info nodig.
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor fransg » vr 05 mar 2021, 19:01
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor mr Blanc » vr 05 mar 2021, 19:51
Heb de specialita sinds februari vorig jaar en ondertussen +/- 12kg mee gemaald!
Ik drink de laatste tijd koffie van de brandzaak:
Deze koffie is iets donkerder gebrand dan bijv hoofdkwartier maar zeker niet te ver of glanzend ofzo
Brazil 16 sec tussen de 17/18gr uit maalstand 0,5
Ethiopie 16 sec tussen de 17/18gr uit maalstand 0,6
Peru (koffie van de maand) 21 sec 17,5gr uit maalstand 0,1
Bovenstaande zorgen voor een maling die resulteert in 36gr espresso in +/- 30 sec (bij peru zelfs in 25sec)
Verder een keer open gemaakt om te kijken naar schade maar was met mijn oog niet te zien. Misschien verstel schroef versprongen (maar lijkt me sterk)
Verder nog iets nodig?
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor mr Blanc » vr 05 mar 2021, 20:04
Hi Frans dat is aardig aangeboden! Ik woon echter in Capelle ad IJssel dus niet echt om de hoek! Desalniettemin bedankt!Mr Blanc je zou, indien je niet ver van Amsterdam woonachtig bent, je maler volgende week even naast de mijne kunnen zetten en dan maken we identieke esoresso’s van dezelfde batch bonen op dezelfde espressomachine. Dan wordt helder of beide malers eenzelfde maalsel in dezelfde tijd leveren.
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor fransg » vr 05 mar 2021, 21:18
Ik moet bij de titel van dit onderwerp "lange maaltijd" op een of andere manier steeds aan een zes-gangen diner denken
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor Pti » za 06 mar 2021, 06:20
Hmm.. en je gebruikt gewoon een volle hopper? Dan doet jouw molen er inderdaad wel langer over dan gebruikelijk.Wat wil je precies weten?
Heb de specialita sinds februari vorig jaar en ondertussen +/- 12kg mee gemaald!
Ik drink de laatste tijd koffie van de brandzaak:
Deze koffie is iets donkerder gebrand dan bijv hoofdkwartier maar zeker niet te ver of glanzend ofzo
Brazil 16 sec tussen de 17/18gr uit maalstand 0,5
Ethiopie 16 sec tussen de 17/18gr uit maalstand 0,6
Peru (koffie van de maand) 21 sec 17,5gr uit maalstand 0,1
Bovenstaande zorgen voor een maling die resulteert in 36gr espresso in +/- 30 sec (bij peru zelfs in 25sec)
Verder een keer open gemaakt om te kijken naar schade maar was met mijn oog niet te zien. Misschien verstel schroef versprongen (maar lijkt me sterk)
Verder nog iets nodig?
-schuifje v/de hopper mooi open?
-geen boontje dat klem zit in de invoer?
-uitloopje helemaal schoon, niet verstopt?
-anti-statische flapje kan vrij bewegen?
Re: Eureka Mignon Specialita lange maaltijd
Berichtdoor mr Blanc » za 06 mar 2021, 07:49
Idd volle hopper (naja voor de helft dan)
Hmm.. en je gebruikt gewoon een volle hopper? Dan doet jouw molen er inderdaad wel langer over dan gebruikelijk.
-schuifje v/de hopper mooi open?
-geen boontje dat klem zit in de invoer?
-uitloopje helemaal schoon, niet verstopt?
-anti-statische flapje kan vrij bewegen?
Schuifje goed open, geen dingen klem en alles beweegt goed denk ik! Zal m van t weekend nog eens een keer open maken. Maar hoe zijn de standen bij jou bij t malen van espresso? Ook zo laag of zegt dat eigenlijk weinig aangezien het een sticker is? Nog tips waar ik op moet letten bij het nakijken als ik hem open maak?
Terug naar “Koffiemolens & malers”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.