Met het idee dat voor nieuwkomers de volgende volgorde het belangrijkst is:
- Bonen
- Maler
- Machine
Dacht ik als ik nu wil upgraden dan zou je eigenlijk weer moeten beginnen bij de maler (er van uitgaande dat t met de bonen goed zit)
Ik heb nu een specialita en Lelit MaraX.
Nu ben ik een beetje de weg kwijt waar je nu op moet letten als je dan wil upgraden en wat brengt zo'n dergelijke upgrade nu echt. Ik wil niet single dosen en toch de retentie minimaal houden (al lig ik niet wakker over 1/2 gram ofzo)
Wat brengen de volgende zaken nu echt en waar komt het prijsverschil vandaan:
- groter schijven (groter dan de nu 55mm) --> is dit alleen snelheid waar mee gemaalt word en eventuele warmte overdracht (maja geen horeca setting)
- conisch vs plat --> ander smaak profiel evt retentie
- vermogen maler
- rotaties per minuut
Ik vind het lastig waar je nu echt iets van merkt en of het niet alleen gebruiks gemak is.
Elke hulp word gewaardeerd.
Is groter altijd beter en andere zaken waar rekening mee te houden bij upgraden maler
1Linea Mini R Zwart - Sculptor 078S Zwart - Specialita Mat Zwart