Dat is de ware rijkdom! In staat zijn om tevreden te zijn, het vermogen om de kalmte te bewaren en te genieten van wat er is.als er al retentie meekomt met het malen
dan ben ik daar ook aangewend ,zo simpel kan het zijn.
Ik zou niet raar staan te kijken als er opgevement een 'influencer' is die na al het aanprijzen van het nieuwste van het nieuwste ineens 'ontdekt' dat de lekkerste espresso is te maken met een van die afdankertjes die dan bijna niet meer te vinden zijn, van die malers die nog een beetje retentie opslaan om aan het eerstvolgende maalsel toe te voegen wat op een mysterieuze en magische manier een zekere milde rijkdom aan de smaak verleent dat niet is te behalen met al die supersonische ionenbestraalde peperdure van coating voorziene malers die nul retentie hebben. De werkelijk verfijnde connaisseur maakt dan uitgebreide video's van een halve minuut van zijn routine waarbij van elk maalsel een gram of twee wordt apart gehouden om te mengen bij het daaropvolgende maalsel.