Kinu Traveler; lichtgewicht M47 in een kleiner jasje!

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6083
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Kinu Traveler; lichtgewicht M47 in een kleiner jasje!

Berichtdoor bobbee » ma 19 nov 2018, 12:03

Kinu lanceert een nieuwe telg en die verdient een eigen topic!

https://www.kinugrinders.com/index.php? ... Product=22

http://www.youtube.com/watch_popup?v=WJCaa06RTTk

Het gaat hier om de Kinu Traveler en bizar genoeg, het is een M47 in een kleiner aluminium body maar met dezelfde zwart gecoate schijven als de M47!

De prijs is bekend namelijk 219 euro. Veel lager geprijsd dan de orginele M47 die 329 euro kost.

Ik denk dat deze maler voor vele een goede overweging zal zijn. Hij zit namelijk in de prijsklasse van de Commandante C40 nitro blade maar deze Kinu kan, net als de M47, out of the box voor espresso malen doordat hij traploos instelbaar is.

Ik ben erg benieuwd maar weet verder niet meer van dan wat er in de te downloaden handleiding te vinden is.

https://www.kinugrinders.com/assets/sit ... %20web.pdf

"Your new grinder is equipped with Black Fusion treated and
hardened conical burrs of - 47 / 32mm and each, with 4 ball
bearings.
It is a lightweight, high-quality and sturdy coffee grinder,
allowing you to achieve very uniform grinding results for all
preparation methods with little effort.
Your coffee grinder has a stepless adjustment with a fine thread
and 50 subdivisions. For each division, you adjust the grinding
distance by 0.01mm."

Wanneer er meer bekend is zal ik het hier posten. Afbeelding
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Ossy
Berichten: 71
Lid geworden op: wo 18 okt 2017, 10:01

Re: Kinu Traveler; lichtgewicht M47 in een kleiner jasje!

Berichtdoor Ossy » ma 19 nov 2018, 19:46

Leuk Malertje, had ik zeker over nagedacht als ik nog geen Kinu M47 had. Met de normale Kinu maal ik soms ook lichte bonen voor espresso, er komt dan best veel kracht op de duimhouder te staan. de duimhouder voor deze maler ziet er wat zwakker uit en kan dan last hebben?

Neem aan dat ze het goed hebben gestest valt me alleen op dat deze vast zit met een dun schroefje.

Voor de rest weer heel gaaf, leuk filmpje ook!
ECM Giotto Premium - LSM 97 - Kinu M47 - Mokkapot - Dripper - AeroPress

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6083
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Kinu Traveler; lichtgewicht M47 in een kleiner jasje!

Berichtdoor bobbee » di 20 nov 2018, 11:59

Kleine update, ik heb begrepen dat er ook een hoesje bij zit om de maler in te vervoeren.

Ik denk dat ze bij kinu wel hebben nagedacht over de stevigheid van de thumb stopper. We zullen zien.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
GuidovW
Berichten: 680
Lid geworden op: za 06 jan 2018, 13:55

Re: Kinu Traveler; lichtgewicht M47 in een kleiner jasje!

Berichtdoor GuidovW » di 20 nov 2018, 17:22

Het lijkt me idd een lief malertje.
Maar aangezien ik z'n iets grotere broertje al met veel plezier gebruik, zal ik deze niet gaan testen. :)
Gr, Guido

Wijmaar
Berichten: 209
Lid geworden op: di 18 apr 2017, 08:06

Re: Kinu Traveler; lichtgewicht M47 in een kleiner jasje!

Berichtdoor Wijmaar » do 29 nov 2018, 19:10

Ik zag iets voorbij komen op Instagram ;). Hoe bevalt hij Bobbee?

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6083
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Kinu Traveler; lichtgewicht M47 in een kleiner jasje!

Berichtdoor bobbee » do 29 nov 2018, 20:00

Goed gevonden. Ik moet hem nog meer testen voor een goed oordeel! Hij is erg ligt, uitlijning systeem is hetzelfde als zijn grote broer en dezelfde gecoate schijven en zelfde precieze maalgraad verstelling. Ook de thumb stopper ontbreekt niet! Ipv roestvrijstaal is alles nu aluminium. En geen magneetjes in het opvangbakje, het opvangbakje zit vast met een rubber oring zoals de 1e M47. Het bakje zelf is van plastic, voelt erg ligt aan. Eerste gevoel van het opvangbakje is goedkoop maar het is wel goede kwaliteit plastic heb ik te horen gekregen bij navraag. Daar hebben ze serieus aandacht aan besteed, en het is dunner plastic omdat het vastzit als "injectable component". Neem je dan te stijf of dik plastic, dan werkt dat tegen en zwaarder gewicht dus past niet bij een travel grinder. Als test heb ik daarom het bakje vandaag een paar keer laten vallen op de stenen keukenvloer en inderdaad gaat het niet stuk. De gabi bijvoorbeeld moet je echt niet laten vallen! Ik spreek uit ervaring. Het bodempje van het bakje is ook nog los te halen en ook weer netjes terug te klikken.
Ik heb meerdere espresso gezet met de strega en dat gaat echt 100% perfect, geweldige espresso. Voor filter krijg ik nog niet iedere keer de smaak die ik met de normale m47 krijg, maar dat kan ook liggen aan de schijven en dat die nog even moeten inlopen. Time will tell.
Het is een echte travel grinder, stripped down m47. Bij de normale m47 kan ik zonder waterdruppel malen en is er geen overmatige statische lading, paar tikjes en klaar. Met de traveler is een natte vinger door de bonen halen of spray nodig omdat het anders heel statisch is. Komt waarschijnlijk door het plastic bakje. Verder geen probleem maar wel iets om rekening mee te houden.
Meer kan ik er nu nog niet over vertellen, ik heb hem nog maar net.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Erik82
Berichten: 2720
Lid geworden op: ma 07 nov 2011, 09:22

Re: Kinu Traveler; lichtgewicht M47 in een kleiner jasje!

Berichtdoor Erik82 » do 29 nov 2018, 20:54

Leuk. Weer een nieuw speeltje. RDT zal hoogstwaarschijnlijk niet meer nodig zijn als de schijven zijn ingelopen. Scheelt enorm veel in de hoeveelheid statische lading.
Strietman CT1, LWW EG-1, Veel slowkoffie spul

bvds
Berichten: 1808
Lid geworden op: do 30 okt 2008, 22:54

Re: Kinu Traveler; lichtgewicht M47 in een kleiner jasje!

Berichtdoor bvds » zo 02 dec 2018, 15:24

Hier in huis wordt de Traveler inmiddels ook onder handen genomen.

Ik kan de bevindingen van Bob alleen maar onderschrijven. Het is echt een kleine afgeslankte M47. De Traveler is veel lichter en handzamer dan zijn grote broer. Desondanks komt het malertje op het plastic opvangbakje na stevig over. Ongelofelijk hoe klein de Traveler eigenlijk is als je bedenkt dat het binnenwerk gelijk is aan zijn grote broer. Dezelfde 47 mm Italmill schijven met black coating, dezelfde maalgraadverstelling en net zo goed uitgelijnd.

De zwengel is een stukje korter, waardoor je minder momentum hebt. Maar door het compacte formaat en omdat de duimsteun bij mij meer grip geeft dan op de M47, voelt het malen niet als zwaarder.

Voor espresso vind ik de Traveler net als de M47 een uitermate geschikt. Niet verwonderlijk als de schijven identiek zijn. Voor filter is dit maalwerk absoluut bruikbaar, maar moet hij het wat mij betreft wel afleggen tegen een specialist als de Comandante MK3 Nitroblade. Die is op zijn beurt overigens weer beperkt bruikbaar voor espresso. You can't have it all! Ook deze Kinu is een echte allrounder, die als espresso maler het beste tot zijn recht komt. Ik vergelijk het een beetje met de MK Vario met keramische schijven: dat is een prima espressomaler die ook goed bruikbaar is voor slow coffee. De steel burrs maken er welliswaar een uitstekende filter maler van, maar daarmee valt espresso buiten bereik. Begrijp met niet verkeerd hoor, het kost met de Traveler niet veel moeite om in zeg 2.30 minuut een V60 te bereiden. Je ziet alleen iets meer fines in het filter hangen, krijgt jet wat meer vertraging in de flow tegen het einde en de smaak is wat minder zoet en complex dan bij de Nitroblade.

Net als bij Bob valt ook mij op dat er wat meer statische oplading is dan met de M47. Dit zal zeker deels komen door de nieuwe schijven, maar ik vermoed dat het plastik bakje hier ook een aandeel in heeft. Dit bakje is van erg dun, maar volgens de fabrikant wel heel sterk plastik. Het zal dus niet snel breken of kapot vallen en is bovendien lekker licht. Dat laatste past goed bij het Traveler concept. Net als het bijgeleverde draagtasje.

Ik hoop persoonlijk wel dat er in de nabije toekomst een aluminium opvangbakje komt. Bijvoorbeeld als accesoire. Met dat materiaal is er nog steeds sprake van een relatief licht bakje, maar gaat de kwaliteitsbeleving (!) er op vooruit.

Tenslotte wens ik dat Kinu in de toekomst ook komt met een dedicated filter maalwerkje. Op die manier hebben mensen de keuze tussen een uitstekende allround en espresso maler of een gespecialiseerde maler voor slow coffee.

Al met vind ik de Traveler een geslaagde maler. Ook de prijs is heel redelijk. Een vergelijkbaar alternatief qua prijs en prestaties is de Feldgrind. Of als je enkel voor filter koffie opteert de Comandante. Voor 100 euro meer koop je met de normale M47 geen beter qua prestaties, maar krijg je vooral een meer "premium" maler voor wat betreft afwerking en materiaalkeuze. Er zullen genoeg mensen zijn die daar graag geld voor over hebben. Voor mensen die dat te veel van het goede vinden, is er nu in de vorm van de Traveler een betaalbaar alternatief. En voor de mensen die een maler voor onderweg zoeken is de Traveler feitelijk de enige keuze.
IMG-20181127-WA0004.jpeg
IMG-20181127-WA0006.jpeg
20181128_184633.jpg
20181128_174139.jpg
20181128_114257.jpg
Espresso: Pavoni Professional / Elektra MCAL / Niche Zero / Eureka Specialita / Kinu Traveler
Filter: Hario V60 / Chemex / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade

Capulus
Berichten: 356
Lid geworden op: za 02 dec 2017, 00:00
Locatie: Haren (Groningen)

Re: Kinu Traveler; lichtgewicht M47 in een kleiner jasje!

Berichtdoor Capulus » zo 02 dec 2018, 19:43

Hier in huis wordt de Traveler inmiddels ook onder handen genomen.

Ik kan de bevindingen van Bob alleen maar onderschrijven. Het is echt een kleine afgeslankte M47. De Traveler is veel lichter en handzamer dan zijn grote broer. Desondanks komt het malertje op het plastic opvangbakje na stevig over. Ongelofelijk hoe klein de Traveler eigenlijk is als je bedenkt dat het binnenwerk gelijk is aan zijn grote broer. Dezelfde 47 mm Italmill schijven met black coating, dezelfde maalgraadverstelling en net zo goed uitgelijnd.

De zwengel is een stukje korter, waardoor je minder momentum hebt. Maar door het compacte formaat en omdat de duimsteun bij mij meer grip geeft dan op de M47, voelt het malen niet als zwaarder.

Voor espresso vind ik de Traveler net als de M47 een uitermate geschikt. Niet verwonderlijk als de schijven identiek zijn. Voor filter is dit maalwerk absoluut bruikbaar, maar moet hij het wat mij betreft wel afleggen tegen een specialist als de Comandante MK3 Nitroblade. Die is op zijn beurt overigens weer beperkt bruikbaar voor espresso. You can't have it all! Ook deze Kinu is een echte allrounder, die als espresso maler het beste tot zijn recht komt. Ik vergelijk het een beetje met de MK Vario met keramische schijven: dat is een prima espressomaler die ook goed bruikbaar is voor slow coffee. De steel burrs maken er welliswaar een uitstekende filter maler van, maar daarmee valt espresso buiten bereik. Begrijp met niet verkeerd hoor, het kost met de Traveler niet veel moeite om in zeg 2.30 minuut een V60 te bereiden. Je ziet alleen iets meer fines in het filter hangen, krijgt jet wat meer vertraging in de flow tegen het einde en de smaak is wat minder zoet en complex dan bij de Nitroblade.

Net als bij Bob valt ook mij op dat er wat meer statische oplading is dan met de M47. Dit zal zeker deels komen door de nieuwe schijven, maar ik vermoed dat het plastik bakje hier ook een aandeel in heeft. Dit bakje is van erg dun, maar volgens de fabrikant wel heel sterk plastik. Het zal dus niet snel breken of kapot vallen en is bovendien lekker licht. Dat laatste past goed bij het Traveler concept. Net als het bijgeleverde draagtasje.

Ik hoop persoonlijk wel dat er in de nabije toekomst een aluminium opvangbakje komt. Bijvoorbeeld als accesoire. Met dat materiaal is er nog steeds sprake van een relatief licht bakje, maar gaat de kwaliteitsbeleving (!) er op vooruit.

Tenslotte wens ik dat Kinu in de toekomst ook komt met een dedicated filter maalwerkje. Op die manier hebben mensen de keuze tussen een uitstekende allround en espresso maler of een gespecialiseerde maler voor slow coffee.

Al met vind ik de Traveler een geslaagde maler. Ook de prijs is heel redelijk. Een vergelijkbaar alternatief qua prijs en prestaties is de Feldgrind. Of als je enkel voor filter koffie opteert de Comandante. Voor 100 euro meer koop je met de normale M47 geen beter qua prestaties, maar krijg je vooral een meer "premium" maler voor wat betreft afwerking en materiaalkeuze. Er zullen genoeg mensen zijn die daar graag geld voor over hebben. Voor mensen die dat te veel van het goede vinden, is er nu in de vorm van de Traveler een betaalbaar alternatief. En voor de mensen die een maler voor onderweg zoeken is de Traveler feitelijk de enige keuze.
IMG-20181127-WA0004.jpeg
IMG-20181127-WA0006.jpeg
20181128_184633.jpg
20181128_174139.jpg
20181128_114257.jpg
Leuk om beide uitgebreide verslagen te lezen. Dat kunnen jullie toch maar goed!
Zit er eigenlijk ook een hoesje bij om hem mee te nemen? Dat mis ik nu wel eens met de M47. Wellicht is een hoesje van de Lido een optie, zoals Bobbee eens aangaf.
Espresso; Bezzera Strega; Niche zero.
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...

Roaster: Huky500

bvds
Berichten: 1808
Lid geworden op: do 30 okt 2008, 22:54

Re: Kinu Traveler; lichtgewicht M47 in een kleiner jasje!

Berichtdoor bvds » zo 02 dec 2018, 20:00

Er zit een stoffen draagtasje bij:

Afbeelding
Espresso: Pavoni Professional / Elektra MCAL / Niche Zero / Eureka Specialita / Kinu Traveler

Filter: Hario V60 / Chemex / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade


Terug naar “Koffiemolens & malers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 [Bot] en 8 gasten

cron