Re: SanRemo Capri !! :-)

93
Deze maakte ik dus net.

http://www.youtube.com/watch?v=17j8eKYq ... e=youtu.be
Zeker niet perfect hoor, een wat blonde crema, en wat weinig.
Maar kijk vooral naar het verschil in de straal. Wat stabieler, langzamer en 'romiger'. Daar moet je naartoe. Verse koffie is idd het belangrijkste, dat gaat daar zeker bij helpen.

Zoals anderen al zeggen ben je zeker goed bezig. Kleine stapjes, en binnen korte tijd maak je betere koffie dan menig horeca-etablissement.

En om dan toch even mooi af te maken met wat latte art :)

http://i47.tinypic.com/30uv4uv.jpg
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Re: SanRemo Capri !! :-)

94
"Trouwens, boontjes kunnen ook tè vers zijn, je moet bonen na branding wel minimaal 2 dagen laten rusten.
Bij de bonen die ik bestelde bij Londinium wordt zelfs een rustperiode (in het ventiel-pak) van 2 weken aanbevolen. Ik heb twee pakken binnen die een week geleden zijn gebrand, nog minimaal een weekje wachten dus.
Geldt dat voor elke boon die ze leveren, of is dit een speciaal geval? Ik meen dat enkele jaren geleden iemand bij het WBC ook bonen van 3 weken oud gebruikte, wie was dat ook alweer? Dus er zijn allicht altijd uitzonderingen.

En dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet al eerder te gebruiken zouden zijn, terwijl boontjes van 1 dag jong, rare smaakloze schuimespresso geven. En daar wilde ik TS even voor waarschuwen.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: SanRemo Capri !! :-)

95
Spironski schreef:
Bij de bonen die ik bestelde bij Londinium wordt zelfs een rustperiode (in het ventiel-pak) van 2 weken aanbevolen.
Geldt dat voor elke boon die ze leveren, of is dit een speciaal geval?
7-10 dagen is het meestal bij Londinium, en op het pak zit een sticker met de specifieke rust-tijd voor de geleverde bonen. Op de site staat bij de soorten bonen de aanbevolen rust-tijd ook vermeld.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: SanRemo Capri !! :-)

97
SteefM schreef:Adriaan, werkt hij wel als je deze link volgt?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rBon4R3wmM

Bobbee, je bent al een heel eind op weg hoor. Straks verse koffie, dat wordt nog een belevenis voor je :D Ik kan me de eerste keer nog goed herinneren dat ik een dikke, stroperige stroom espresso in m'n kopje zag vloeien...
Ja die ging perfect, die uitloop mag wel een beetje langzamer en stroperiger, bonen zullen wel een hoge planktijd hebben, ik ga m'n machine even aanzetten duurt wel een half uurtje en een filmpje trekken. 8-)
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.