Dat is precies wat de bedoeling is bij licht gebrande bonen bonen. Minder doseren, fijner malen en een wat hogere temperatuur.
Niks bijzonders aan maar gewoon hoe je het zou moeten doen. Anders krijg je inderdaad zure koffie en dat is de fout die vele maken. De meeste mensen geven de boon de schuld terwijl ze zelf de verkeerde techniek gebruiken.
Licht en donker gebrande bonen vereisen een andere techniek.
boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor Nelus » za 23 mar 2019, 17:53
1,7 Bar kan ook
Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Faema Lambro - Mazzer Major E
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor cremalover » zo 24 mar 2019, 12:23
Bij mij staat de druk al jaren op 1.31,7 Bar kan ook
Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor GuidovW » di 26 mar 2019, 21:05
Bij mij staat de druk al jaren op 1.31,7 Bar kan ook
Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Je hebt hem toch nog maar net?
Gr, Guido
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor cremalover » wo 27 mar 2019, 07:00
6 jaar.Bij mij staat de druk al jaren op 1.31,7 Bar kan ook
Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Je hebt hem toch nog maar net?
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor bobbee » wo 27 mar 2019, 21:02
Volgens mij heb jij cremalover zijn pavoni in gedachten en cremalover heeft het hier over zijn izzo Pompeï. Kan zijn dat daar de verwarring vandaan komt?Ohw....
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign