boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Erik82
Berichten: 2880
Lid geworden op: ma 07 nov 2011, 09:22

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor Erik82 » do 09 jul 2015, 06:22

Dat is precies wat de bedoeling is bij licht gebrande bonen bonen. Minder doseren, fijner malen en een wat hogere temperatuur.

Niks bijzonders aan maar gewoon hoe je het zou moeten doen. Anders krijg je inderdaad zure koffie en dat is de fout die vele maken. De meeste mensen geven de boon de schuld terwijl ze zelf de verkeerde techniek gebruiken.

Licht en donker gebrande bonen vereisen een andere techniek.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Pietro pro brewing, Veel slowkoffie spul

Nelus
Berichten: 674
Lid geworden op: za 09 dec 2017, 22:10
Locatie: NH

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor Nelus » za 23 mar 2019, 17:53

1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bijlagen
IMG_0507.JPG
Faema Lambro - Mazzer Major E

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6401
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor cremalover » zo 24 mar 2019, 12:23

1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bij mij staat de druk al jaren op 1.3

Gebruikersavatar
GuidovW
Berichten: 1335
Lid geworden op: za 06 jan 2018, 13:55

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor GuidovW » di 26 mar 2019, 21:05

1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bij mij staat de druk al jaren op 1.3

Je hebt hem toch nog maar net? :?: :D
Gr, Guido

La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6401
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor cremalover » wo 27 mar 2019, 07:00

1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bij mij staat de druk al jaren op 1.3

Je hebt hem toch nog maar net? :?: :D
6 jaar.

Gebruikersavatar
GuidovW
Berichten: 1335
Lid geworden op: za 06 jan 2018, 13:55

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor GuidovW » wo 27 mar 2019, 21:01

Ohw.... 8-)
Gr, Guido



La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13247
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor bobbee » wo 27 mar 2019, 21:02

Ohw.... 8-)
Volgens mij heb jij cremalover zijn pavoni in gedachten en cremalover heeft het hier over zijn izzo Pompeï. Kan zijn dat daar de verwarring vandaan komt?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’


Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten

cron