Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
mutsje
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor mutsje » di 09 jul 2019, 21:55

mooi brood Frans!
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » di 09 jul 2019, 21:58

Ja mooi!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14929
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » di 09 jul 2019, 22:59

Dank!

Het was laat op de avond en ik wilde voortmaken al meende ik dat het deeg te weinig was gerezen. In de oven kwam het ook niet echt omhoog dus achteraf viel het me goed mee.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14929
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » ma 15 jul 2019, 12:32

Nu geheel met zonder kneden gedaan. Gister voor het slapen gaan deeg gemengd, meteen in vorm gelegd, om 04:00 zag ik dat het reeds gerezen was, oven aangezet met brood er al in, na een uur eruit gehaald, oven uitgezet en weer verder geslapen.
E751717B-2AE0-4ED4-8AC0-29E1C84531E4.jpeg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » ma 15 jul 2019, 17:19

Nu geheel met zonder kneden gedaan. Gister voor het slapen gaan deeg gemengd, meteen in vorm gelegd, om 04:00 zag ik dat het reeds gerezen was, oven aangezet met brood er al in, na een uur eruit gehaald, oven uitgezet en weer verder geslapen.

E751717B-2AE0-4ED4-8AC0-29E1C84531E4.jpeg
Goeie aanpak.Van "kein geloel maar foesballe ".
Nog ff en je breekt weer koffiebonen met de achterkant van je mes en dan is de cirkel rond.Gaat goed komen. :D

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » wo 31 jul 2019, 08:21

‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14929
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » wo 31 jul 2019, 10:37

Interessant!
Perhaps most interestingly, however, almost all the microbes found in the starters themselves were either also found on the bakers’ hands or found in the flour. Only 31 out of more than 350 were not, suggesting that the common idea that starter microbes are wild and drift in on the air is less likely than that the microbes already in flour and on bakers’ hands are what’s making bread rise. Still, Madden notes, it’s hard to establish causality with the current data. Which way the microbes are flowing, from the hands to the starter or in the reverse direction, isn’t clear.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » wo 31 jul 2019, 14:42

Nu geheel met zonder kneden gedaan. Gister voor het slapen gaan deeg gemengd, meteen in vorm gelegd, om 04:00 zag ik dat het reeds gerezen was, oven aangezet met brood er al in, na een uur eruit gehaald, oven uitgezet en weer verder geslapen.

E751717B-2AE0-4ED4-8AC0-29E1C84531E4.jpeg
Briljant.Doet de vraag rijzen waar kan dit eindigen?
Is mengen nog wel nodig?Zo ja hoe lang?

Ziet er uit als volkoren rogge.
Werkt dit ook met pure bloem van tarwe?

Gebruikersavatar
DeepnGroond
Berichten: 86
Lid geworden op: do 13 sep 2018, 18:14

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor DeepnGroond » wo 31 jul 2019, 22:05


Het boek en website van Vanessa Kimbell, Yhe Sourdough School (https://www.sourdough.co.uk/) biedt ook veel informatie en.inspiratie op dit vlak.

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » zo 18 aug 2019, 09:03

Tostibrood.
IMG_0308 (1).JPG


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten

cron