Ik had precies hetzelfde aan de hand in 2011.thanks, ja begint nu te warmen!
wacht idd half uurtje.
Alleen wel gek, snap niet waarom het niet deed eerst?
nja zal aan andere kant wel niks zijn als hij dat nu verder niet meer doet zo.. en gewoon direct opstart
Word een latertje vandaag.. toch even aardig wat shotjes espresso eruit halen straks... eerste 2 wegooien en daaran
1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor cremalover » za 24 aug 2019, 21:09
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor Youssef » za 24 aug 2019, 22:05
Heel wat triar en error maar morgen gaan we lekker verder!
Met mn 1 kops kop kreeg ik espressos van 60 ml. wat doe ik dan fout?
had eerstmijn maalgraad te fijn waardoor het te lang duurde. nu duurde laatste shot 34 sec. alleen wel 60 ml
terwijl n single espresso naar mijn weten altijd 30ml is
Met mn 1 kops kop kreeg ik espressos van 60 ml. wat doe ik dan fout?
had eerstmijn maalgraad te fijn waardoor het te lang duurde. nu duurde laatste shot 34 sec. alleen wel 60 ml
terwijl n single espresso naar mijn weten altijd 30ml is
Londinium L R 24 + Niche zero - volg me op insta: barista_yous (als je tips heb voor mijn insta altijd welkom)
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor bobbee » za 24 aug 2019, 22:58
Filterbakje voor 2 koppen gebuiken. (1 kops terug in de doos of beter nog, weggooien.)
De 2 kops vul je met 15 tot 18gram (afhankelijk van de koffie en jouw smaak) vers gebrande en gemalen koffie. Begin eens met 16 gram.
Die gebruik je voor 1 espresso! Daar trek je dus om en nabij 30ml tot 45 ml espresso uit in 25 tot 50 seconden, ook weer allemaal afhankelijk van jouw smaak! Deze parameters ga je sturen op smaak door middel van aanpassen van maalgraad, gewicht en temperatuur.
Alles gebaseerd op vers gebrande koffie. Rond dag 10 zijn ze doorgaans genomen op zijn best.
De 2 kops vul je met 15 tot 18gram (afhankelijk van de koffie en jouw smaak) vers gebrande en gemalen koffie. Begin eens met 16 gram.
Die gebruik je voor 1 espresso! Daar trek je dus om en nabij 30ml tot 45 ml espresso uit in 25 tot 50 seconden, ook weer allemaal afhankelijk van jouw smaak! Deze parameters ga je sturen op smaak door middel van aanpassen van maalgraad, gewicht en temperatuur.
Alles gebaseerd op vers gebrande koffie. Rond dag 10 zijn ze doorgaans genomen op zijn best.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor Capulus » za 24 aug 2019, 23:07
1 kops filterbakje bedoel je? Die kan je beter direct weggooien. Gebruikt altijd het 2 kopsbakje.Heel wat triar en error maar morgen gaan we lekker verder!
Met mn 1 kops kop kreeg ik espressos van 60 ml. wat doe ik dan fout?
had eerstmijn maalgraad te fijn waardoor het te lang duurde. nu duurde laatste shot 34 sec. alleen wel 60 ml
terwijl n single espresso naar mijn weten altijd 30ml is
Probeer te rekenen in grammen ipv ml. Wat voor koffie gebruik je? Ik start meestal met 17 gram koffiebonen en krijg dan 34 gram koffie eruit in ongv 30 sec. Als je dat voor elkaar krijgt ga je daarna op smaak aanpassen.
Espresso; Bezzera Strega; Niche zero.
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor Youssef » za 24 aug 2019, 23:09
Heb bij het hoofdkwartier besteld, heb n zak yellow bourbon en vintage espresso.Filterbakje voor 2 koppen gebuiken. (1 kops terug in de doos of beter nog, weggooien.)
De 2 kops vul je met 15 tot 18gram (afhankelijk van de koffie en jouw smaak) vers gebrande en gemalen koffie. Begin eens met 16 gram.
Die gebruik je voor 1 espresso! Daar trek je dus om en nabij 30ml tot 45 ml espresso uit in 25 tot 50 seconden, ook weer allemaal afhankelijk van jouw smaak! Deze parameters ga je sturen op smaak door middel van aanpassen van maalgraad, gewicht en temperatuur.
Alles gebaseerd op vers gebrande koffie. Rond dag 10 zijn ze doorgaans genomen op zijn best.
De yellow bourbon geopend.
OKey, maar loopt hij (de koffie straal) na die 25 tot 30 sec nog door (en haal je dan kopje weg) of moet hij na die tijd ook stoppen ? (zag een filmpje op YT van iemand die trok het kopje na 25 sec weg maar de strega liep toen nog zeker 10 sec door)
dat rekenen ingrammen klinkt idd makkelijker
Londinium L R 24 + Niche zero - volg me op insta: barista_yous (als je tips heb voor mijn insta altijd welkom)
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor Capulus » za 24 aug 2019, 23:14
Ja je haalt het kopje eronder weg. De veer moet nog uitveren, vandaar dat er nog koffiewater uit komt.Heb bij het hoofdkwartier besteld, heb n zak yellow bourbon en vintage espresso.Filterbakje voor 2 koppen gebuiken. (1 kops terug in de doos of beter nog, weggooien.)
De 2 kops vul je met 15 tot 18gram (afhankelijk van de koffie en jouw smaak) vers gebrande en gemalen koffie. Begin eens met 16 gram.
Die gebruik je voor 1 espresso! Daar trek je dus om en nabij 30ml tot 45 ml espresso uit in 25 tot 50 seconden, ook weer allemaal afhankelijk van jouw smaak! Deze parameters ga je sturen op smaak door middel van aanpassen van maalgraad, gewicht en temperatuur.
Alles gebaseerd op vers gebrande koffie. Rond dag 10 zijn ze doorgaans genomen op zijn best.
De yellow bourbon geopend.
OKey, maar loopt hij (de koffie straal) na die 25 tot 30 sec nog door (en haal je dan kopje weg) of moet hij na die tijd ook stoppen ? (zag een filmpje op YT van iemand die trok het kopje na 25 sec weg maar de strega liep toen nog zeker 10 sec door)
dat rekenen ingrammen klinkt idd makkelijker
Espresso; Bezzera Strega; Niche zero.
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor Nelus » zo 25 aug 2019, 04:28
Dit hoort er allemaal bij
Straks lach je erom
“Toen, in zomer 2019 was ik aan het rommelen met mn eerste hevel machine, ja dat was een zomer van jewelste....”
Terwijl je aan een perfecte espresso slurpt, knikkend en gepijnigd kijkend naar je inmiddels enorme koffiehoek....
Straks lach je erom
“Toen, in zomer 2019 was ik aan het rommelen met mn eerste hevel machine, ja dat was een zomer van jewelste....”
Terwijl je aan een perfecte espresso slurpt, knikkend en gepijnigd kijkend naar je inmiddels enorme koffiehoek....
Faema Lambro - Mazzer Major E
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor Youssef » zo 25 aug 2019, 13:40
OK thanks ga dat straks proberen!Ja je haalt het kopje eronder weg. De veer moet nog uitveren, vandaar dat er nog koffiewater uit komt.Heb bij het hoofdkwartier besteld, heb n zak yellow bourbon en vintage espresso.Filterbakje voor 2 koppen gebuiken. (1 kops terug in de doos of beter nog, weggooien.)
De 2 kops vul je met 15 tot 18gram (afhankelijk van de koffie en jouw smaak) vers gebrande en gemalen koffie. Begin eens met 16 gram.
Die gebruik je voor 1 espresso! Daar trek je dus om en nabij 30ml tot 45 ml espresso uit in 25 tot 50 seconden, ook weer allemaal afhankelijk van jouw smaak! Deze parameters ga je sturen op smaak door middel van aanpassen van maalgraad, gewicht en temperatuur.
Alles gebaseerd op vers gebrande koffie. Rond dag 10 zijn ze doorgaans genomen op zijn best.
De yellow bourbon geopend.
OKey, maar loopt hij (de koffie straal) na die 25 tot 30 sec nog door (en haal je dan kopje weg) of moet hij na die tijd ook stoppen ? (zag een filmpje op YT van iemand die trok het kopje na 25 sec weg maar de strega liep toen nog zeker 10 sec door)
dat rekenen ingrammen klinkt idd makkelijker
en dan smaak test deon en ana hand daarvan aanpassen
Londinium L R 24 + Niche zero - volg me op insta: barista_yous (als je tips heb voor mijn insta altijd welkom)
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor Youssef » ma 26 aug 2019, 13:38
Ben een beetje aan t experimenteren met de maalgraad en de hoeveelheid koffie.
Had vanmorgen al n paar goede espressos
toch n paar dinge ndie ik mij afvroeg.
Waarom gooi je dat laatste koffiewater weg eigenlijk (na 25-30 sec wat er daarna nog uitkomt) ?
en als je cappuccino maakt, hou je dan ook dezelfde espresso aan... of laat je dan bijv wel alles erin stromen?
Melk opschuimen lukt me nog niet, al wat over gezocht maar ik doe wat fout.
Als ik hem erin zet en het stoom pijpje aanzet hoor je een soort hard gegil, wat doe ik mis?
Had vanmorgen al n paar goede espressos
toch n paar dinge ndie ik mij afvroeg.
Waarom gooi je dat laatste koffiewater weg eigenlijk (na 25-30 sec wat er daarna nog uitkomt) ?
en als je cappuccino maakt, hou je dan ook dezelfde espresso aan... of laat je dan bijv wel alles erin stromen?
Melk opschuimen lukt me nog niet, al wat over gezocht maar ik doe wat fout.
Als ik hem erin zet en het stoom pijpje aanzet hoor je een soort hard gegil, wat doe ik mis?
Londinium L R 24 + Niche zero - volg me op insta: barista_yous (als je tips heb voor mijn insta altijd welkom)
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor bobbee » ma 26 aug 2019, 13:46
Laat de koffie maar doorlopen in je kop en proef. Als jij het lekker vind, prima.
Melkschuimen. Eerst de stoompijp boven lekbak leeg blazen door te stomen. De druk bouwt dan opnieuw op. Dan stoompijpje in melkkan en melkschuimen. Zou goed moeten gaan.
Melkschuimen. Eerst de stoompijp boven lekbak leeg blazen door te stomen. De druk bouwt dan opnieuw op. Dan stoompijpje in melkkan en melkschuimen. Zou goed moeten gaan.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 34 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign