Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » zo 01 dec 2019, 20:32

IMG_20191201_150158 (1).jpg

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » zo 01 dec 2019, 20:33

Het kruim.

Afbeelding
Ik had dat vroeger ook altijd.
Goed plat maken na eerste rijs en je hebt er geen last meer van.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » zo 01 dec 2019, 21:23

Grote gaten in je kruim. Het is iets waar veel bakkers naar streven.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14929
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » zo 01 dec 2019, 22:42

Prachtig
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » ma 02 dec 2019, 11:07

Afbeelding Grote gaten in je kruim. Het is iets waar veel bakkers naar streven. Afbeelding
Ok.
Ik ben er geen liefhebber van.Heb dan altijd dat honing of jam op mijn broek ligt. :D
Voor een commerciele bakker is het trouwens te begrijpen.
Waar lucht is ,is geen deeg.
Lucht verkopen is natuurlijk lucratief.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » ma 02 dec 2019, 11:42

Dat klopt niet. Het brood wordt groter en luchtiger maar het gewicht blijft hetzelfde als het brood zonder luchtig kruim.
Snap je wel! Als je zo'n boterham in het broodrooster hebt gehad en je smeert er wat roomboter druppelt het op je trui!

Maar ach, de bakkerijen die ik ken hier in de buurt hebben toch alleen maar luchtig gistbrood. Zit geen bite in.

‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
Dirk Jan
Berichten: 1488
Lid geworden op: zo 01 dec 2013, 16:04
Locatie: Borger

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Dirk Jan » di 03 dec 2019, 09:25

Nieuwe starter aangemaakt met volkoren roggemeel.
Resultaat na een nacht!
Afbeelding
Nu rustig doorgaan.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » di 03 dec 2019, 09:29

Lijkt op 2 soorten meel?

Eerste 3 dagen niks doen. Water en meel goed roeren en afgedekt laten staan.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
Dirk Jan
Berichten: 1488
Lid geworden op: zo 01 dec 2013, 16:04
Locatie: Borger

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Dirk Jan » di 03 dec 2019, 10:07

Dat donkere is een korstje, uitgedroogd meel dat bovenop komt te liggen. Papje staat op een bord op de tegelkachel met een doekje erover.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » di 03 dec 2019, 14:01

waarom zo droog?
moet op yoghurt lijken.


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten

cron