Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2616
Mijn stokbrood van laatst was wat de stokkig. Ik lust dat wel maar mijn dochter en kleindochter kwamen logeren en voor hen kocht ik liever verse wittebroodjes bij de Jumbo.

Dit brooddeeg maakte ik gistermiddag, heb het in de broodvorm met vershoudfolie erover in een koele kamer de avond / nacht laten rijzen, vanochend tegen 5 uur in de oven gezet, oven aangezet, na ongeveer 45min eruit.\

daarna zelf weer verder geslapen
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2617
fransg schreef: ma 27 jan 2020, 10:17 Mijn stokbrood van laatst was wat de stokkig. Ik lust dat wel maar mijn dochter en kleindochter kwamen logeren en voor hen kocht ik liever verse wittebroodjes bij de Jumbo.

Dit brooddeeg maakte ik gistermiddag, heb het in de broodvorm met vershoudfolie erover in een koele kamer de avond / nacht laten rijzen, vanochend tegen 5 uur in de oven gezet, oven aangezet, na ongeveer 45min eruit.\

daarna zelf weer verder geslapen
Da's echte toewijding.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2619
cremalover schreef: ma 27 jan 2020, 11:25 Bak jij altijd 100% volkoren?
Ik begin met 50g desem van volkoren roggemeel (zelf gemalen), doe daar 100g zelfgemalen rogge bij en 100g water, weeg 375g meel af wat meestal bestaat uit 100g bloem uit de winkel en 275g tarwekorrels zelf gemalen (ditmaal maakte ik een pak volkorenmeel op), plus 220g water, 9g zout, 100g zaden (ditmaal lijnenzaden) en 30g olij.

Ik begrijp niks van "zoveel procent hyderatitatie" aangezien dat bij elkaar opgeteld altijd meer is dan 100% en dat vat ik niet ;-)
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2620
fransg schreef: ma 27 jan 2020, 12:46
cremalover schreef: ma 27 jan 2020, 11:25 Bak jij altijd 100% volkoren?
Ik begin met 50g desem van volkoren roggemeel (zelf gemalen), doe daar 100g zelfgemalen rogge bij en 100g water, weeg 375g meel af wat meestal bestaat uit 100g bloem uit de winkel en 275g tarwekorrels zelf gemalen (ditmaal maakte ik een pak volkorenmeel op), plus 220g water, 9g zout, 100g zaden (ditmaal lijnenzaden) en 30g olij.

Ik begrijp niks van "zoveel procent hyderatitatie" aangezien dat bij elkaar opgeteld altijd meer is dan 100% en dat vat ik niet ;-)
Ok.Behoorlijk vezelrijk dus.