Leuk! Goede brander, wel lastige boontjes om iedereen te pleasen. Hangt ook wel af van de plaats van de koffiebar. Niet overal in NL kunnen ze die smaak waarderen.Wij gaan met caffenation werken uit Antwerpen. Filterkoffie zijn we nog aan het kijken welke methode(s) we willen gaan toepassen. Ook willen we gaan kijken voor wissel filterkoffie. Ik zelf vind het bijvoorbeeld erg prettig als er af en toe ook wat nieuws te krijgen is.Aeropress is ideaal en erg goed te doen qua workflow. Moet je wel echt goed gebrande verse bonen hebben voor goede filterkoffie. Anders wordt het niks.
Ik ben benieuwd wat jij goede koffie vindt.
Openen Espressobar
Re: Openen Espressobar
Berichtdoor bobbee » di 18 feb 2020, 10:13
Re: Openen Espressobar
Berichtdoor fransg » di 18 feb 2020, 10:47
Re: Openen Espressobar
Berichtdoor rickroast » di 18 feb 2020, 11:32
Ah dacht al hahaTijsVraag je dat aan mij of Tijs?Aeropress is ideaal en erg goed te doen qua workflow. Moet je wel echt goed gebrande verse bonen hebben voor goede filterkoffie. Anders wordt het niks.
Ik ben benieuwd wat jij goede koffie vindt.
Hij schreef dat in zijn vorige bericht "goede koffie". Ik ben benieuwd welke koffie dat dan is.
Caffenation heb ik zelf geen ervaringen mee, maar ze staan goed bekend! Wat Bobbee al zegt omtrent de uitgesproken smaken, ben ik ook benieuwd in welke stad dit avontuur plaats gaat vinden
Het idee van een espressootje voor een euro aan de bar of om mee te nemen klinkt leuk, maar lijkt mij commercieel gezien minder interessant. Er vanuit gaande dat je een willekeurige koffie in kunt kopen bij Caffenation voor bijvoorbeeld 20 euro per kilo; een fatsoenlijke espresso met dit soort bonen zal al snel 15 gram nodig hebben (correct me if i'm wrong) wat alleen de koffieprijs al op 0,30 euro per espresso brengt. Reken daar even alle andere kosten van de locatie, apparatuur, afschrijving etc. etc. mee en je houdt bijna niks over.
Heb je espressobars waar je zelf naar op kijkt? Heb je al veel gesproken met andere eigenaren van espressobars? Wij kunnen aangeven wat we graag zien, maar de meest kostbare informatie kun je krijgen van eigenaren van andere espressobars. Hier kun je veel van leren, en aangezien een espressobar heel lokaal is, kan ik me goed voorstellen dat een eigenaar van een espressobar 100km verderop echt wel een mooi boekje open wil doen over de do's en dont's!
Onthoud echter wel dat je meer ondernemer moet zijn dan koffieliefhebber!
Re: Openen Espressobar
Berichtdoor Tijs » di 18 feb 2020, 12:24
Dat is zeker een wereld van verschil. Daarom dat we al eens bij caffenation zijn geweest, rondleiding gekregen. We willen er straks voor iedereen zijn. Ik snap dat je op dit forum niet moet beginnen over Nespresso en Dolce Gusto maar daar is ook een markt voor. Senseo is een nog grotere markt voor. Zelf zoeken we het steeds proffesioneler, daarom volgend we nu ook Barista cursussen en laten we ons goed opleiden voor de start.Van cupjes en volautomaat (waarin de goedkopere 'Italiaanse' boontjes best redelijk smaken) naar professioneel spul en Cafenation is een wereld van verschil.
Maar als je ergens aan begint dan moet je het wel meteen goed aanpakken.
Openen Espressobar
Berichtdoor Marcje » di 18 feb 2020, 12:40
Zijn 2 verschillende belevenissen die imho best naast elkaar kunnen bestaan in een espressobar.
Re: Openen Espressobar
Berichtdoor mr Blanc » di 18 feb 2020, 14:17
Sluit ik me bij aan.Even in aanvulling op mijn eerdere opmerking mbt een espressootje aan de bar; dat zal idd niet erg rendabel zijn met dure specialty bonen, maar kan prima fuctioneren met een ‘mindere’ itailaanse branding met Robusta erin. Ik hou erg van de wat zachtere brandingen, maar zo’n snel Italiaans shotje met donkere bonen aan de bar kan me erg bekoren.
Zijn 2 verschillende belevenissen die imho best naast elkaar kunnen bestaan in een espressobar.
Of zoiets loopt zal ook van de locatie afhangen en concept maar zeker een leuk idee om over na te denken. Tevens verhoog je volume zonder perse af te doen aan de andere koffies die je serveert (zoals Marc hierboven aangeeft zijn verschillende doelgroepen die je aanspreekt).
Re: Openen Espressobar
Berichtdoor namor » di 18 feb 2020, 14:55
Waar ga je openen en als het niet echt groot geheim is wat is +- fin damage om beetje bar op te starten.
Als het niet ver van A'dam is dan kom ik zeker koffie proeven.... en jij moet zorgen (kwaliteit en service) dat ik blijf komen
Prijs vind ik niet belangrijk, er is altijd duurder dan koffie thuis maar minder duur dan schoenen van mijn vrouw .... dus valt best mee
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Re: Openen Espressobar
Berichtdoor Tijs » di 18 feb 2020, 17:57
Alvast bedankt. We hebben de afspraak om het in mei openbaar te maken dus daar wil ik me nog even aan houden. Maar uiteraard wil ik wel op deze vragen terug komen als het kan. Het is wel een stukje van Amsterdam maar je bent natuurlijk altijd welkom.Heel veel succes! Ik hoop dat het echt gaat lukken, velen van ons hebben dat soort inspiraties nodig.
Waar ga je openen en als het niet echt groot geheim is wat is +- fin damage om beetje bar op te starten.
Als het niet ver van A'dam is dan kom ik zeker koffie proeven.... en jij moet zorgen (kwaliteit en service) dat ik blijf komen
Prijs vind ik niet belangrijk, er is altijd duurder dan koffie thuis maar minder duur dan schoenen van mijn vrouw .... dus valt best mee
Re: Openen Espressobar
Berichtdoor namor » di 18 feb 2020, 21:05
Mooi! Ik heb pas een nieuwe motor dus vind niet erg om stukje te rijden
Alvast bedankt. We hebben de afspraak om het in mei openbaar te maken dus daar wil ik me nog even aan houden. Maar uiteraard wil ik wel op deze vragen terug komen als het kan. Het is wel een stukje van Amsterdam maar je bent natuurlijk altijd welkom.
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Re: Openen Espressobar
Berichtdoor Espresso » wo 19 feb 2020, 13:39
Heel veel succes en als je nog meer praktsche tips nodig hebt hoor ik t wel.
Terug naar “(Horeca) proefpanel”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 17 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.