54
door jimmy_zeropm
Inmiddels is alles gelukt en staat de machine als nieuw te draaien. Ik had nooit verwacht dat het binnenwerk zo aangedaan zou zijn als wat ik aantrof. En dat, ondanks mijn antikalk maatregelen die ik doorgaans tref. Misschien moet ik daar nog wat verder in gaan en een britta kan aanschaffen.
Raad ik dit aan om zelf te doen, nu ik dit heb gedaan. Dat ligt er enorm aan. Ik ben zelf technisch, probeer goed te informeren en kan gestructureerd en netjes te werk. Daarbij heb ik kwalitatief goed gereedschap in huis. Mijn eigen drive om de machine nader te willen begrijpen is uiteindelijk de doorslag geweest om het zelf te doen. Maar, bezint eer ge begint. Mijn advies is bij twijfel zéker de machine naar een specialist te brengen.
Maar de technische mensen onder ons zullen dit wel herkennen, soms is het fijn om er zelf in te duiken. Met de bijbehorende risico's. Ik laat het verder aan iedereen zelf over om die beslissing te nemen. Maar de extra voldoening die ik nu behaal bij elke espresso die ik maak, het beter begrijpen van klikjes, het genot van het supersoepel lopende hendeltje, dat is waar ik het dan voor doe.
En dan nog over de smaak. Nu ik alles heb gedaan merk ik hoe enorm veel invloed een vervuild kanaal heeft op het resultaat. De koffie en dan vooral het eerste deel wat uitloopt is weer helemaal als honing en veel minder vlak van smaak. Ik heb onderschat hoeveel dit zou zijn. Het is bijna als een dood biertje tov een goed biertje. Je bent snel geneigd om de koffie op de kwaliteit van de crema te beoordelen maar ik kan iedereen nu vertellen dat dit écht de investering waard is. Of je het nu zelf doet of laat doen,
Doen!
** Bezzera Magica - Eureka Mignon Specialita **