cremalover schreef: wo 08 apr 2020, 12:05Dat iemand die gewoon is te werken met Artisan en dingen als dissolved solids en extraction yields en zulks meer , een term als " als het naar brood gaat ruiken" als graadmeter voor gaarheid gebruikt waardeer ik ten zeerste.
Ik kocht in het begin een kleine stapel zeer dikke boeken over brood bakken, maar dat bleek 99,99% grote flauwekul, wel met zéér mooie foto's. Amerikaanse auteurs die dan zogenaamd eeuwenlang in de leer zijn geweest bij Echte Franse Bakkers en daar in de loop van een paar honderd jaar konden opklimmen van bezemhulpje tot meesterknecht en aldus stukje bij beetje de Grote Geheimen leerden die ze nu zelf mogen gebruiken, waarbij in Het Dikke Boek met de Mooie Foto's een kleine tip van de sluier wordt opgelicht terwijl men Het Ware Weten kan opdoen tijdens een reeks Zeer Dure Masterclasses waarbij men in korte tijd kan opklimmen van Domme Beginner tot Trouwe Betaler.