Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2787
Dank aan de bakkers hier. Via koffie ben ik hier op broodbakken in aanraking gekomen, desemstarters, hydratatie, autolyse. Denk post een broodje net uit de oven (mijn derde broodje inmiddels) deze nu met 75% tarwebloem, 25% rogge, en een hydratatie van 65%. Autolyse 1 uur gedaan. En nog allemaal van die stretch and fold dingen en zo. Dank voor jullie toelichting. Brood wat smaak heeft, ongelooflijk.
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2788
gilleko B. schreef: za 16 mei 2020, 11:14 Dank aan de bakkers hier. Via koffie ben ik hier op broodbakken in aanraking gekomen, desemstarters, hydratatie, autolyse. Denk post een broodje net uit de oven (mijn derde broodje inmiddels) deze nu met 75% tarwebloem, 25% rogge, en een hydratatie van 65%. Autolyse 1 uur gedaan. En nog allemaal van die stretch and fold dingen en zo. Dank voor jullie toelichting. Brood wat smaak heeft, ongelooflijk.
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
En het mooiste is hoe simpel het is.Als je alle handelingen achter mekaar zet duurt het voor twee broden nog geen 7 minuten.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2789


En het mooiste is hoe simpel het is.Als je alle handelingen achter mekaar zet duurt het voor twee broden nog geen 7 minuten.[/quote]

Klopt, maar er is hier toch heel water door de Maas gestroomd eer ik het een beetje door begon te krijgen. Het eerste brood was vrij plat. Dus heb veel gelezen. Tweede was beter, derde nu, nog beter. Maar die smaak en structuur, koop nooit meer brood bij de ketens!!! Dat smaakt nergens naar.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2790
gilleko B. schreef: Klopt, maar er is hier toch heel water door de Maas gestroomd eer ik het een beetje door begon te krijgen. Het eerste brood was vrij plat. Dus heb veel gelezen. Tweede was beter, derde nu, nog beter. Maar die smaak en structuur, koop nooit meer brood bij de ketens!!! Dat smaakt nergens naar.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk

Wat leuk!!!
Afbeelding

‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’