Als je een 'naked portafilter' hebt kun je vaststellen / zien of de pre-infusie van de puck voltooid is. Dan zie je in veel gaatjes van het filterbakjes de eerste druppels tevoorschijn komen.Verklaring van Frans klinkt plausibel!
Enige opmerking is dat bij het verrichten van de tweede slag er nog een klein " sprongetje" vd hevel waarneembaar is terwijl je mag verwachten dat de puck nu volledig doordrenkt is. (
Wanneer je de hefboom nog eens naar beneden haalt, verander je niet veel, er verandert niets aan de druk waarmee het water op de puck ligt dus zal de puck nog steeds niet vanzelf geheel doordrenkt raken.
Het is van belang om de pre-infusie goed te laten verlopen. Alle kunstgrepen om een gebrekkige pre-infusie te compenseren maken het koffiezetten nodeloos ingewikkeld. Er zijn wel mannen (op Amerikaans forum) die dat dan "a fellini move" noemen en er iets voornaams en gewichtigs van maken, maar dat is net alsof iemand niet kan inparkeren en dan een heel ritueel verzint om het te verbloemen