En ook geen irritante grote gaten. Want waar lucht is is geen meel.En een bammie hagelslag met goeie boter met grote gaten brood eindigt altijd met hagel op het tapijt.brodjebusse-01-IMG_2884-200701.jpg
Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » do 02 jul 2020, 16:14
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » do 02 jul 2020, 18:55
Gespot: knedert https://link.marktplaats.nl/m1571236327
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Wijmaar » do 02 jul 2020, 20:32
Mooi! Das die van Bob toch? Ik zie de vervanger volgensmij zelfs staan op de achtergrond.Gespot: knedert https://link.marktplaats.nl/m1571236327
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » do 02 jul 2020, 21:08
Haha, ja dat is de mijne!
Mocht iemand geïnteresseerd zijn. Ik neem hem morgen mee naar Zoetermeer. Is voor de meeste toch wat dichterbij dan Emmen.
Vraagprijs is 400 op marktplaats maar ik zou er graag 350 voor willen hebben.
Mocht iemand geïnteresseerd zijn. Ik neem hem morgen mee naar Zoetermeer. Is voor de meeste toch wat dichterbij dan Emmen.
Vraagprijs is 400 op marktplaats maar ik zou er graag 350 voor willen hebben.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- gilleko B.
- Berichten: 5584
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor gilleko B. » do 02 jul 2020, 21:48
Oooh dit inzicht komt buitengewoon welgevallig op mij over. Ik maar denken dat het aan mij lagIk kan wel begrijpen dat veel mannen juist in deze tijd van Corona afzien van seks en zich helemaal richten op zuurdeeg. Er zaten bij mijn knedert ook maar liefst twee schorten en een koksmuts. Ik vermoed dat het de bedoeling is dat een bakker behalve zo'n schort en een slipje van zijn overleden vrouw niets aan heeft tijdens het wellustige spel met het veerkrachtige deeg.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
- gilleko B.
- Berichten: 5584
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor gilleko B. » do 02 jul 2020, 22:05
Zie prachtige broden hier. Vooral die rijs van cremalover zou ik graag voor elkaar willen krijgen. Compacte broden van Frans zien er ook weergaloos uit. Ik ben een nieuwe starter aan het maken, zit nu 100 gram roggemeel en 100 gram tarwe T150 in. Denk probeer eens een combi. Heb T150 genomen omdat ik vermoed dat doordat daar "alles" nog inzit er wellicht ook meer bacteriën inzitten. Vrij actief desem. Volgende week ga ik ermee bakken. Zal de temperatuur van het deeg in de gaten houden, ook belangrijke parameter voor de rijs. N. B. Mijn oude starter heb ik zodanig verwaarloosd door de hectiek van de laatste 2 weken. Was verkleurd, denk door schimmels. Heb ik dat ook een keer gezien. Gelijk weggeflikkerd.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » do 02 jul 2020, 22:45
Een desem is ontzettend sterk als hij eenmaal leeft. Paar keer verversen en hij is weer fris & fruitig.N. B. Mijn oude starter heb ik zodanig verwaarloosd door de hectiek van de laatste 2 weken. Was verkleurd, denk door schimmels. Heb ik dat ook een keer gezien. Gelijk weggeflikkerd.
Zolang er geen wolken schimmel opstaan is het goed om te verversen.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » do 02 jul 2020, 23:14
Het is mij nu eindelijk gelukt om op een slinkse manier zijn recept te bemachtigen. Hij is erin getuimeld en hier is het! Zijn recept :Zie prachtige broden hier. Vooral die rijs van cremalover zou ik graag voor elkaar willen krijgen. Compacte broden van Frans zien er ook weergaloos uit. Ik ben een nieuwe starter aan het maken, zit nu 100 gram roggemeel en 100 gram tarwe T150 in. Denk probeer eens een combi. Heb T150 genomen omdat ik vermoed dat doordat daar "alles" nog inzit er wellicht ook meer bacteriën inzitten. Vrij actief desem. Volgende week ga ik ermee bakken. Zal de temperatuur van het deeg in de gaten houden, ook belangrijke parameter voor de rijs. N. B. Mijn oude starter heb ik zodanig verwaarloosd door de hectiek van de laatste 2 weken. Was verkleurd, denk door schimmels. Heb ik dat ook een keer gezien. Gelijk weggeflikkerd.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Zoals ik het doe komt ook geen weegschaal aan te pas.
De grootste pitcher water tot de rand. Ongeveer 600 gram.
Jampotje desem.Ongeveer 200 gram.
Aanvullen met meel tot juiste substantie op gevoel.( ongeveer 78-80 % hydratatie heb ik ooit eens uitgerekend nadat ik allesafgewogen had).
Izzo espressokopje zout tot onderkant reckame( ongeveer 1.8% zout)
Ik weeg al jaren niks meer. Gewoon alles bij mekaar plempen.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » vr 03 jul 2020, 07:26
Een desem is ontzettend sterk als hij eenmaal leeft. Paar keer verversen en hij is weer fris & fruitig.
Zolang er geen wolken schimmel opstaan is het goed om te verversen.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Wijmaar » vr 03 jul 2020, 07:47
Ik heb onlangs ook opnieuw moeten beginnen, en heb daarvoor de volgende methode gebruikt:Zie prachtige broden hier. Vooral die rijs van cremalover zou ik graag voor elkaar willen krijgen. Compacte broden van Frans zien er ook weergaloos uit. Ik ben een nieuwe starter aan het maken, zit nu 100 gram roggemeel en 100 gram tarwe T150 in. Denk probeer eens een combi. Heb T150 genomen omdat ik vermoed dat doordat daar "alles" nog inzit er wellicht ook meer bacteriën inzitten. Vrij actief desem. Volgende week ga ik ermee bakken. Zal de temperatuur van het deeg in de gaten houden, ook belangrijke parameter voor de rijs. N. B. Mijn oude starter heb ik zodanig verwaarloosd door de hectiek van de laatste 2 weken. Was verkleurd, denk door schimmels. Heb ik dat ook een keer gezien. Gelijk weggeflikkerd.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
https://www.theperfectloaf.com/7-easy-s ... r-scratch/
Heeft bij mij geresulteerd in een zeer actieve en voorspelbare starter:
Ik ververs de starter nu iedere 12u als volgt:
20-25g starter
25g tarwebloem
25g roggebloem volkoren
50g water op ong 25gr
Door de starter vrij klein in volume te houden zijn de meerdere verversingen per dag ook niet een hele grote verspilling. Daarnaast gaat de starter vaak even in de koelkast als ik hem niet ga gebruiken.
Heeft tot nu toe de volgende broden opgeleverd:
1. Volledig "wit":
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign