Biologische droge gist is ook een optie.
Merk zelf overigens weinig verschil, verse of droge gist. Overigens, desem kun je ook drogen en later weer opkweken.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3062Weer een 6 uur brood.
Letterlijk de pan uitgerezen.
Water zout en meel. Volkoren Rogge ,Volkoren tarwe en bloem en beetje desem.
Letterlijk de pan uitgerezen.
Water zout en meel. Volkoren Rogge ,Volkoren tarwe en bloem en beetje desem.
Laatst gewijzigd door cremalover op do 16 jul 2020, 16:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3063Blijft wonderbaarlijk hoe jij die broden aan die Obesitas krijgt
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3064Mooi!
Dus in een pan in de oven gebakken?
Dus in een pan in de oven gebakken?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3065Thx voor de tip. Wordt morgen uit Duitsland voor mij meegenomenbobbee schreef:Voorkeur voor soort gist?
Nou, voor deze simpele broodjes gebruik ik droge gist en dat bevalt mij prima. Ik zal het binnenkort eens met verse gist proberen en kijken of ik verschil merk of proef.
In Duitsland bij kaufland verkopen ze biologische verse gist en dat zou ik daarom wel prefereren maar dat heb ik in Nederland nog nooit gezien.
Droge gist is gewoon makkelijk, goed te bewaren. Zeker omdat ik nu niet thuis ben.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3066Nee. Op geëmailleerde plaat met daaronder en ovenschaal met water.Hele oven vol stoom voordat brood erin gaat.
Na 15 minuten water eruit gehaald.Dan nog kwartier droog.
Vraag me trouwens af of dir lekker voor de oven is
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3067Kijk weer een tip van de sluier
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3068https://www.npostart.nl/KN_1715180
https://www.npostart.nl/KN_1715180
Stokbrood gemist!
Cremalover, misschien ook leuk voor jou. Gaat over waar de smaak vandaan komt van de Franse stok. TIJD!
https://www.npostart.nl/KN_1715180
Stokbrood gemist!
Cremalover, misschien ook leuk voor jou. Gaat over waar de smaak vandaan komt van de Franse stok. TIJD!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3069Gemist.Mis ik normaal nooit.bobbee schreef: do 16 jul 2020, 21:10 https://www.npostart.nl/KN_1715180
https://www.npostart.nl/KN_1715180
Stokbrood gemist!
Cremalover, misschien ook leuk voor jou. Gaat over waar de smaak vandaan komt van de Franse stok. TIJD!
Bedankt.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3070Geen dank.
Trouwens, de oven vol met stoom lijkt mij niet echt een probleem als ik het vergelijk met een ratatouille. Een ovenschotel vol met groenten en tomatensaus.
Trouwens, de oven vol met stoom lijkt mij niet echt een probleem als ik het vergelijk met een ratatouille. Een ovenschotel vol met groenten en tomatensaus.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’