Uiteraard zet ik de bak op een rek.Ongeveer 4 cm van de onderkant.gilleko B. schreef: za 18 jul 2020, 12:11 Maar dan op een rek plaatsen kan dan weer wel. Bij een oven met een stoomfunctie zit er wel een speciaal gootje onder aan de deur. Na het stomen wordt een deel van het water weggepompt, daarna even schoonvegen en zit geloof ik ook een droogfunctie op.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3082Een steen bij mij heeft ook niet echt heel goed effect gehad. De bodem van het brood blijft zacht. Van de week ook weer eens geprobeerd maar nog steeds niet goed. Ik denk dat je 2 uur moet voorverwarmen ofzo maar ja, als het met een bakplaat of gietijzeren pan ook goed gaat waarom dan al die moeite voor 1 of 2 broden.cremalover schreef: Mijn ervaring met die pizzasteen isslecht.
Sinds ik brood gewoon op bakpapier op de gemailleerde plaat bak krijg ik een veel mooiere korst.
Mooie oven.Beetje jaloers wel.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3083Ik denk dat onze kleine oventjes er gewoon te licht voor zijn .In een professionele oven zullen ze zeker hun werk goed doen.bobbee schreef: za 18 jul 2020, 13:07Een steen bij mij heeft ook niet echt heel goed effect gehad. De bodem van het brood blijft zacht. Van de week ook weer eens geprobeerd maar nog steeds niet goed. Ik denk dat je 2 uur moet voorverwarmen ofzo maar ja, als het met een bakplaat of gietijzeren pan ook goed gaat waarom dan al die moeite voor 1 of 2 broden.cremalover schreef: Mijn ervaring met die pizzasteen isslecht.
Sinds ik brood gewoon op bakpapier op de gemailleerde plaat bak krijg ik een veel mooiere korst.
Mooie oven.Beetje jaloers wel.
Voor mij was dat een miskoop. Gebruik hem al jaren niet meer.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3084Met een pan kun je maar eem brood tegelijk bakklen. Dat is weeer een nadeel.bobbee schreef: za 18 jul 2020, 13:07Een steen bij mij heeft ook niet echt heel goed effect gehad. De bodem van het brood blijft zacht. Van de week ook weer eens geprobeerd maar nog steeds niet goed. Ik denk dat je 2 uur moet voorverwarmen ofzo maar ja, als het met een bakplaat of gietijzeren pan ook goed gaat waarom dan al die moeite voor 1 of 2 broden.cremalover schreef: Mijn ervaring met die pizzasteen isslecht.
Sinds ik brood gewoon op bakpapier op de gemailleerde plaat bak krijg ik een veel mooiere korst.
Mooie oven.Beetje jaloers wel.
Ik ga me na de keurigsdienst over stokbrood op stokbrood toeleggen. Zo gauw mijn meel op is T65 bestellen en dan ga ik los.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3085Ik heb nu 75% patentbloem en 25% tarwebloem gebruikt, hydratatie 75%. Desem starter 50% roggemeel en 50% T150 meel, hydratatie 100%. Onder en bovenwarmte op bakplaat met bakpapier. Beviel mij beter als de dutch oven.
Origineel meel uit Frankrijk T65 is te koop in NL. Prachtige aflevering Keuringsdienst van Waarde waar T65 uigebreid werd uitgelegd is een fabriek die als entourage bij een Star Wars film niet zou hebben misstaan.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Origineel meel uit Frankrijk T65 is te koop in NL. Prachtige aflevering Keuringsdienst van Waarde waar T65 uigebreid werd uitgelegd is een fabriek die als entourage bij een Star Wars film niet zou hebben misstaan.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3087En dat gewoon zonder stoomoven
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3088En zonder verlichting. Kijk met zaklamp in ovengilleko B. schreef: za 18 jul 2020, 16:44 En dat gewoon zonder stoomoven
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3089Ik ook! Mijn ovenlampje is paar weken geleden doodgegaan, ik heb nog niet gekeken waar dat ding zit en hoe die moet vervangen. De zaklamp doet het ook. Soms doe ik met plantspuit een spriets water in de oven na begin van bakken, maar vaak denk ik er niet aan. Ovenstenen had ik maar een vriendin die cursus edelsmid volgt kon die goed gebruiken (als je de vlam op een juweel richt die op de steen ligt gaat je werkblad niet in de fik) dus daar kwam ik goed vanaf. Smeedijzeren pan heb ik weggegeven aan een makker die 'm ook al weer heeft doorgegeven.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3090jij komt in de hemel.100%.fransg schreef: za 18 jul 2020, 18:22 Ik ook! Mijn ovenlampje is paar weken geleden doodgegaan, ik heb nog niet gekeken waar dat ding zit en hoe die moet vervangen. De zaklamp doet het ook. Soms doe ik met plantspuit een spriets water in de oven na begin van bakken, maar vaak denk ik er niet aan. Ovenstenen had ik maar een vriendin die cursus edelsmid volgt kon die goed gebruiken (als je de vlam op een juweel richt die op de steen ligt gaat je werkblad niet in de fik) dus daar kwam ik goed vanaf. Smeedijzeren pan heb ik weggegeven aan een makker die 'm ook al weer heeft doorgegeven.
Ik heb een nieuw lampie bestelddestijds. Bleek dat ik de oven uit moest bouwen om te demonteren. Dan maar met zaklamp.