Alles met mate en inzicht.Werner vg schreef: ma 03 aug 2020, 21:50 Ik consumeer vnl 5 a 6 dagen per week vlees....
kip en vette vis...maatjes, sardines, makreel...uit blik of vers
Echter bij uitzondering ! gefrituurd vlees.
Zogenaamd rood vlees nuttig ik zeer zelden.
Mosselen en noordzeegarnalen staan ook geregeld op menu.
Scampis dan weer niet mbt onverantwoord gebruik antibiotica bij opkweek
Ben zelf ook duursporter op leeftijd, 50 jaar.
Toevallig net deelgenomen aan een wereldwijde universiteitsstudie ter voorkoming hartproblemen bij duursporters.
Via uitgebreide diverse hartscans inspanningstest en bloedafname werd een profiel opgemaakt van hart- en slagaderfunctionaliteit en algemene gezondheid
Gezond verklaard.
(Rood) vlees wordt meestal geassocieerd met te hoge cholestrolwaarden.
In bloedwaarden geen indicaties dat consumptie te veel vlees nefast zou zijn.
HDL...dat is de goede cholestrol die de slechte LDL afbreekt...bedroeg bij mij 100...
Doorsnee schommelt dit rond 60 bij mannen...bij vrouwen relatief hoger.
Veel hangt echter af waaruit je weekmenu bestaat afgezien van dat vlees.
Dus het totaalplaatje...roker,...alcoholconsumptie,...beweging...
Mijn cafeinegebruik had alvast geen negatieve invloed op de bloed noch hartwaarden (lees verhoogde hartslag)
Ben nu zelf ook geen heilige want roomijs verslind ik per liter.
By the way...iemands gezondheidstoestand wordt vastgesteld ahv
Bloedtest
Inspanningstest...niet als hoofdreden om te zien hoe hard je kant trappen of lopen maar vooral of je slagaders mooi open zijn zonder plaque of vernauwingen, bloodflow
Echo hart en bij voorkeur coronaire Ct scan...werking kamers en kleppen
Algemeen onderzoek...oa lengte, gewicht, bmi...klachten aanhoren patient...
Door bovenstaande onderzoeken kan je al veel dingen uitsluiten maar niets is waterdicht !
Niet alles is slecht.
Zo is roken erg slecht maar als je mentholsigaretten rookt valt dat weer heel erg mee.Dus om nu te zeggen dat ik rook?
Zoek de nuance.