Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3261
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 10:07
cremalover schreef:
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:53 Gisteren gebakken.
2x desem volkoren
1x gist volkoren

Ik vind de gist volkoren lekkerder dan de desem volkoren, echt te zwaar en zuur. Desem met groot deel bloem vind ik wel weer lekkerder dan gistbrood met bloem.

Volkoren bak ik voortaan dus met gist.

Afbeelding
Apart want wat ik dus nooit proef in mijn zuurdesem is zuur.Maar het krijgt denk ik niet de tijd om zuur te worden want ik maak mijn broden in een uur of 7.
Ik heb het over brood gemaakt van 100% versgemalen tarwe. Zonder bloem erin. En belangrijkste: smaken verschillen.
Met koffie denken we daar ook weleens anders over, de smaak
Afbeelding
Afbeelding
Laatst nog 100% volkoren met zonnebloempitten gebakken.
Uiteraard zwaarder brood maar niet zuurder.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3270
cremalover schreef:
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 20:42
cremalover schreef: Starter op gevoel. tot ik een volle yoghurt achtige substantie heb.
Topper! Je bent gewoon bakker geweest in je vorige leven. Alles op gevoel.
Afbeelding
Mijn opa had een slagerij dus het zou kunnen.
Afbeelding
Ik hoef geen bewijs. Je hebt het al aangetoond. Ik hou mijn mond en weet waar mijn plaats is.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’