Fijn om te weten dat ze donkerder branden. Je omschrijft precies wat mist bij een donkere branding. Veel mensen vinden dat donkerdere heerlijk maar ook steeds meer mensen waarderen de lichtere branding. Nordic roast vind ik voor espresso weer te licht. Het moet er precies tussenin zitten.HuibN schreef:^^^Toevallig vorige week maandag bij de Brandzaak 1,5 kg Yirgacheffe besteld. Dat is mijn lievelings boon en die brand ik al jarenlang zelf. Ik was benieuwd hoe een professionele brander ze zou branden.
Ze zijn prachtig medium gebrand en het zijn echt klasse A bonen. Maar ik vind ze veel te donker gebrand. Ik mis het fruit en de aciditeit die ik bij een Yirgacheffe zo lekker vind. Volgens de Brandzaak is dit om aan de gemiddelde smaak tegemoet te komen.
Voor mij te gemiddeld en ik denk dat ik maar snel zelf ga branden en deze weg gooi.
Of weet iemand een adresje die ze wel wat lichter brand?
Re: Waar bestellen jullie online?
241‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’