Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3732
gilleko B. schreef:Zo' n rijzend desem (volkoren tarwemeel) blijft iedere keer weer een boeiend schouwspel. Thuiswerken is voor dit soort zaken ideaal. Zal eens een timelap filmpje maken!
Afbeelding


Afbeelding
Dat mooie rijzen lukt bij mij in de pot met desem prima. Maar na de tweede rijs in de oven gaat wisselend. Komend weekend ga ik me eens aan jouw werkwijze houden, als ik weer ga bakken
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3733
cremalover schreef:
gilleko B. schreef: wo 10 mar 2021, 22:42 Mooie krokante korst met al die mooie gaten erin. Het lijkt of brood ook lekkerder smaakt als die gaten erin zitten, zoals bij een ciabatta. Mooie brood dit.

Afbeelding
Ligt aan de luchtkwaliteit dus feitelijk aan waar je woont.
Ik heb al broden aan de vissen gevoerd omdat ik me zo erger aan die luchtzakken.
Je zou toch zeggen dat in Bussum, waar ik woon genoeg gebakken lucht is...
Afbeelding
maar in mijn broden valt het nogal mee
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3737
fransg schreef:
3brodIMG_1055.jpg
Prachtige broden!
Afbeelding


Even een vraag over broodmessen. Ik ben helemaal klaar met het gemankeerde mes dat ik nu gebruik en wil een goed broodmes gaan aanschaffen. Nu heb ik hier al wat voorkeuren langs zien komen, maar zelf ben ik nog aan het twijfelen wat te kopen. Broden die er mee gesneden gaan worden zijn rond of langwerpig, nooit meer dan een pond. Ik overweeg dan ook een mes met een lemmet van 21 tot 26 cm. Of denken jullie dat dit te klein is. Nu heb ik een mes met een lemmet van 19 cm en dat gaat maar net. Verder gaat mijn voorkeur uit naar Duitse messen: Wüsthof, Herder of Güde. Japans heb ik minder mee. Hebben jullie tips, ervaringen?
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3738
Joste schreef:
fransg schreef:
3brodIMG_1055.jpg
Prachtige broden!
Afbeelding


Even een vraag over broodmessen. Ik ben helemaal klaar met het gemankeerde mes dat ik nu gebruik en wil een goed broodmes gaan aanschaffen. Nu heb ik hier al wat voorkeuren langs zien komen, maar zelf ben ik nog aan het twijfelen wat te kopen. Broden die er mee gesneden gaan worden zijn rond of langwerpig, nooit meer dan een pond. Ik overweeg dan ook een mes met een lemmet van 21 tot 26 cm. Of denken jullie dat dit te klein is. Nu heb ik een mes met een lemmet van 19 cm en dat gaat maar net. Verder gaat mijn voorkeur uit naar Duitse messen: Wüsthof, Herder of Güde. Japans heb ik minder mee. Hebben jullie tips, ervaringen?
Goed voor weinig!

https://www.amazon.nl/dp/B06Y2RH1R8/ref ... UTF8&psc=1
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3740
Van Herder is de Grand Moulin erg mooi en goed. Als je grote ronde desems maakt is een mes met een lemet van 30cm ideaal. Ik heb er 1 van 24 cm maar ik vind deze eigenlijk net te kort. Forumlid Cremalover heeft zo'n lange van Güde. Van Sakai Takayuki is er ook een prachtig broodmes te koop met een lengte van 30cm. Kost een paar centen dit soort messen, maar als je er goed mee omgaat gaan ze je leven mee en geven erg veel snijgenot.