Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4187
Ik ben vandaag maar eens druk bezig gegaan, er staat nu een Kleve Swartz Brot (80% watergebruik) te rijzen, die gaat met een half uur de oven in. Er zit wel allejezus veel gist in zeg, het recept vroeg 25gr Active Dry Yeast (geactiveerd).
Het hele huis ruikt nu naar gist, een lekkere fruitige geur ;)
Toen het Swartz brot zijn eerste rijs (20 minuten) had gedaan, begonnen aan een Volkoren brood (70% water), die staat nu aan zijn eerste rijs, lekker stevige bal deeg.. Al twijfel ik of ik hem langer in de kneed machine had moeten laten, hoe lang doen jullie dit met een 100% volkoren deeg? Ik heb hem er na 10 minuten uitgehaald, aangezien het me nog nooit gelukt is om van een volkoren deeg een 'venster' te trekken, is het een blinde gok voor me.
Als straks de eerste bak de oven ingaat zal het hele huis nog beter ruiken, dat wordt vanmiddag een 'Welkom Thuis' met allure voor mijn echtgenote :D

Nu alleen jammer dat mijn timing zo zuigt, geen vers brood voor mijn lunch, bleh.. dat word weer twee sneetjes uit de diepvries.

Foto's van het eindresultaat volgen vanmiddag :)