Gisteren een 'emergency bake', ik dacht dat er nog ruim een half brood was (normaal ben ik de Volkoren eter) omdat men meestal de sneetjes van het (witte, fabrieks) brood uit de vriezer neemt, maar daar dacht iedereen anders over bleek nu.
Dus hetzelfde Volkorenmeel genomen, een klein handje 'Schrot' bijgevoegd om wat meer 'stoelgang bevordering' te verkrijgen en een tikje vitamine C toegevoegd, aangezien je het deeg wel extra belast met dit grove maalsel overblijfsel erbij.
Het eind resultaat niet zo mooi hoog als de vorige, maar al met al nog wel tevredenstellend, nu alleen zorgen dat ik er ook nog een paar sneetjes van eet voor het weer wieberen is.
Voor dit weekend een foccacia gepland, foto's volgen
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
4232Gisteren (en vandaag) eens wat anders gedaan, een focaccia, het deeg was een enorme kliederbende, het recept vroeg echt om enorm veel vocht, 500gr meel, 400gr water, 40gr olijfolie (en zout 9gr + gist 10gr activated dry yeast, die ik wakker geschud heb met wat lauw water en honing (afgetrokken van de totale watermassa))
De eerste rijs 's avonds gedaan (1 uur), toen het 'brood' (aka Kauwgom fabriek explosie) in een vorm voor 'plaat gebak' (Tray Bake) gedaan, zeg maar gestort, en nog even een slag of twee getrokken en gevouwen, daarna opgerekt tot ie de hele vorm zo ongeveer vulde. Deuken erin gefriemeld, en daar halve tomaatjes en olijven (zwarte en groene) in gedaan, wat rozemarijn en olijfolie eroverheen, en hoppa bovenin de koelkast (6C ) vanochtend na dus zo een 10-11 uur 2e rijs de hele handel in de oven van 220 gemikt.
Zie hier het resultaat
De eerste rijs 's avonds gedaan (1 uur), toen het 'brood' (aka Kauwgom fabriek explosie) in een vorm voor 'plaat gebak' (Tray Bake) gedaan, zeg maar gestort, en nog even een slag of twee getrokken en gevouwen, daarna opgerekt tot ie de hele vorm zo ongeveer vulde. Deuken erin gefriemeld, en daar halve tomaatjes en olijven (zwarte en groene) in gedaan, wat rozemarijn en olijfolie eroverheen, en hoppa bovenin de koelkast (6C ) vanochtend na dus zo een 10-11 uur 2e rijs de hele handel in de oven van 220 gemikt.
Zie hier het resultaat
Laatst gewijzigd door RoosW op zo 13 jun 2021, 11:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
4233lekker! acties mooi beschreven ook
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
4234Wat voor meel heb je gebruikt voor de focaccia?
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
4235Tarwe bloem T65 zonder enige toevoeging.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
4236Ziet er lekker uit.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
4237Ha, als mijn kinderen zo direct komen lunchen kan ik je vertellen of de smaak de looks volgt
De geur is in ieder geval hemels!
De geur is in ieder geval hemels!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
4238Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
4239Wow, heerlijk brood, ik had het zout (zeezout) dat je samen met olijfolie & rozemarijn over het brood voor het bakken doet ruim gehalveerd omdat het mij te veel leek.
Onzin dus, volgende keer met gulle hand strooien, meer was echt beter geweest. Het was nu heel erg lekker maar een tikje flauw
En herhaling gaat wel gebeuren (alleen de helft dan, dit is zelfs voor 4 personen best veel) omdat het eindresultaat echt jummie is
Onzin dus, volgende keer met gulle hand strooien, meer was echt beter geweest. Het was nu heel erg lekker maar een tikje flauw
En herhaling gaat wel gebeuren (alleen de helft dan, dit is zelfs voor 4 personen best veel) omdat het eindresultaat echt jummie is
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
4240LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino