Re: De koffie drinkende muziekliefhebbers

5011
Het is inderdaad beter om brood (koolhydraten) met mate te eten. Zelf eet ik zo rond 10:00 uur twee sneden brood á 100 gram per dag. Daarbij eet ik soep waar de groente van de dag ervoor doorheen gaat. Dan eet ik rond 18:00 uur weer veel groenten en een klein beetje rijst, of een ander graan met peulvruchten. Dat is dan maximaal 1/4de deel van wat er op het bord gaat. Eet dus 2 x per dag, tussendoor drink ik alleen groene thee of water en zwarte koffie. Had jaren geleden ook veel last van opgeblazen gevoel, met deze eetgewoonte niet meer.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: De koffie drinkende muziekliefhebbers

5012
Aanvulling. Opgeblazen gevoel werd dacht ik ook mede veroorzaakt doordat ik ook niet zo goed reageerde op de gluten in tarwe, gerst en rogge. Daarom maak ik brood avn glutenvrij meel of bijna glutenvrij.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5017
Brood met veel minder gluten.

Volgens mij kun je met glutenvrij of glutenarm meel geen zuurdesem gebruiken. Vandaar deze aanpak.
Bij de eerste broden gebruikte ik gist en dan kneed je ook. Sinds kort ben ik overgegaan op bakingsoda. Omdat ik dat leuk vind. Bakingsoda heeft iets zuurs nodig om z'n werk te doen en daar gebruik ik karnemelk voor.

Recept: alles volkoren.
150 gr havermeel,
75 gr tarwemeel, (om te binden)
75 gr speltmeel, (om te binden)
50 gram maiszetmeel (om te binden)
150 gr rijstmeel
50 gr maismeel
50 gr boekweitmeel,
6 gram zout,
10 gram baksoda
flinke scheut olie
400 cc karnemelk en 100 cc water.

Het meel en het zout eerst goed gemengd. Toen de baksoda er doorheen gemengd. Daarna de olie en de karnemelk. Dat allemaal vrij snel achter elkaar omdat de baksoda en zout niet te lang gemengd samen moeten zijn en de karnemelk en baksoda gaan direct aan de gang. NIET kneden, maar alleen mengen en dan direct bakken. Dat doe ik nu nog in de BroodBakMachien op stand alleen bakken (1 uur).

Bij de eerste broden op deze manier gebruikte ik helemaal geen tarwe, spelt en maiszetmeel, maar dan wordt het een beetje los zand zal ik maar zeggen. Op deze manier vind ik het goed te doen, maar het brokkelt nog wel snel af.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5019
Mooie broden heren. Waar bakken jullie dit mee?

Opgeblazen gevoel kan voortkomen uit te weinig vezels op een dag (onvoldoende groente/fruit en vooral wit brood), waardoor de maaltijd niet goed verteerd. Of het komt voort uit te weinig eten gedurende de gehele dag, waardoor je stofwisseling zeer laag of zelfs in spaarstand staat en ineens moet werken als je brood eet. Als ik bijvoorbeeld zie wat Dirkjan op een dag eet, is dit wel heel erg weinig.

Gevarieerd en regelmatig eten doet wonderen
Espresso: Ascaso baby t plus, lagom p64
Branden: Aillio bullet r1.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5020
Ruben- schreef:Mooie broden heren. Waar bakken jullie dit mee?

Opgeblazen gevoel kan voortkomen uit te weinig vezels op een dag (onvoldoende groente/fruit en vooral wit brood), waardoor de maaltijd niet goed verteerd. Of het komt voort uit te weinig eten gedurende de gehele dag, waardoor je stofwisseling zeer laag of zelfs in spaarstand staat en ineens moet werken als je brood eet. Als ik bijvoorbeeld zie wat Dirkjan op een dag eet, is dit wel heel erg weinig.

Gevarieerd en regelmatig eten doet wonderen
Gevarieerd en regelmatig eten kan ik wel maar niet teveel is een lastige voor mij. Ik heb daarbij ook een trage schildklier die niet functioneert door bestralingen uit het verleden in dat gebied.
Wil wel graag meer goede info zodat ik weet wat ik doe.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’